Sport

Elvedin Begić: S lažima se ne želim boriti, ne mogu podržati ni jedan Misimovićev prijedlog

banner

Predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić u razgovoru za portal Klix.ba odgovorio je na optužbe članova Izvršnog odbora Milorada Sofrenića i Vice Zeljkovića kako je upravo on glavni krivac što Zmajevi još uvijek nemaju selektora.

“Nisam bio u procesu izbora selektora niti na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH. S lažima se ne mogu i ne želim boriti”, rekao je Begić.

Predsjednik saveza nam je potom i dodatno pojasnio zašto ne želi komentarisati optužbe kolega iz Izvršnog odbora.

“I na prošloj sjednici Komisije za izbor selektora kada smo dobili odvojene izvještaje članova Stručne komisije Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića rekao sam da ne mogu podržati ni jedan prijedlog Misimovića. Naime, on je u intervjuu koji je dao sredinom novembra portalu Klix.ba slagao da do sada nije učestvovao u biranju selektora. Ne mogu opet podržati nekoga ko laže i ko će opet poslije nekog vremena reći da se nije ništa pitao”, poručio je Begić.

Podsjetimo, današnja sjednica Izvršnog odbora prekinuta je jer se nije željelo glasati bez prisustva svih članova. Sofrenić i Zeljković su nakon sjednice optužili Begića da opstruira izbor selektora nedolascima na sjednice kao i uticajem na bošnjačke članove IO da ne glasaju za predloženog kandidata Ivayla Peteva.

link:

Related posts

Robert Prosinečki je otkrio početni sastav koji će se suprostaviti Grčkoj

Editor

Košarkašice BiH poručile navijačima: Ovo je za našu domovinu, proslavimo ga zajedno pjesmom

BHD Info Desk Administrator

Umro je Miroslav Ćiro Blažević

Editor

Leave a Comment