Sport

Ništa novo: Zmajevi ni danas nisu dobili selektora

Izvršni odbor Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine ni na današnjoj sjednici nije izabrao novog selektora Zmajeva, prenosi Faktor.

Na sjednici je bilo 13 članova, IO je imao kvorum, ali nijedan prijedlog nije pušten na glasanje (Sergej Barbarez i Ivaylo Petev prijedlozi stručne komisije).

Današnja sjednica IO je na kraju prekinuta, a Milorad Sofrenić, potpredsjednik FSBiH i Vico Zeljković, predsjednik FSRS, za to su optužili Elvedina Begića.

  • Aktuelni predsjednik Begić nije se pojavio na sjednici i zbog toga nismo glasali o novom selektoru – rekao je Sofrenić, a na pitanje zašto se nijedan prijedlog nije stavio na glasanje, odgovorio je:
  • Odluka se može donijeti i bez njega, ali nismo dali prijedlog na glasanje.

Vico Zeljković objasnio je da je Komisija za izbor selektora kao jedinog kandidata predložila Peteva, ali tvrdi da je Begić blokirao njegov izbor. Zeljković je pred novinarima kazao kako je Begić urgirao kod bošnjačkih članova IO da ne glasaju za bugarskog stručnjaka.

  • Imamo lošu, katastrofalnu situaciju u FSBiH. Petev je bio jednoglasan izbor Komisije za izbor selektora, ali smo od predsjednika NSFBiH Irfana Durića dobili informaciju da Bošnjacima nije u interesu da on bude izabran. Moguće je da se uključi i komitet za hitnost jer dobrano kasnimo oko izbora selektora. Trebali smo ga imenovati još početkom decembra – rekao je Zeljković najavivši da će se sjednica IO nastaviti naredne sedmice.

https://faktor.ba/vijest/zmajevi-i-dalje-bez-selektora-zeljkovic-optuzuje-begica-da-je-blokirao-izbor-peteva/110524

BHDINFODESK

Related posts

Vedad Ibišević objesio je kopačke o klin, uplovio u trenerske vode

Urednik BiH Info Desk

Košarka: Zmajevi se plasirali na Evropsko prvenstvo

Editor

Rukomet: Selektor Obrvan objavio je širi spisak za utakmicu sa Njemačkom

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment