Sport

New York: Osnovan FC “Bošnjak United”

– U New Yorku je registrovan novi fudbalski tim i Kulturno-sportska organizacija – “Bošnjak United”, koji u septembru 2020., počinje takmičenje u Cosmopolitan Over – 30 ligu”, piše u informaciji za medije.

Osnivači kluba i organizacije ističu:

– Uz želje i ambicije cilj je da se družimo uz sport i dijelimo naše vrijeme jedni sa drugima. Također imamo i prevenstven cilj, brigu o budućnosti naše djece u SAD.
Organizaciju je počela grupa bližnjih porodičnih prijatelja, čija želja i cilj je isključivo afirmacija i prosperitet naše djece i naše zajednice u SAD. Kao što znamo, asimilacija naše zajednice je počela prije 40-tak godina, i vrlo malo je urađeno za našu djecu i našu omladinu. Iako ne možemo zanemarit naš rodni kraj kojem smo svi privrženi, “Bošnjak United” će nastojati na tome da sav rad i većinu projekata usmjeri prema našoj omladini i našoj zajednici u SAD.

“Bošnjak United” planira sljedeće aktivnosti u skoroj budućnosti:

– tromjesečne zabavne večeri i porodična skupljanja za klub i prijatelje kluba;

– registracija dječijeg “Fudbalskog tima” od 5-17 godine uzrasta;

– registracija dječijeg “Swimming and Waterpolo tima” (plivačkog i vaterpol tima) od 5-17 godina uzrasta;

– registracija “Summer camps” (Ljetnjeg kampa) za našu djecu, koja će moći provesti dio ljeta zajedno sa drugom djecom iz naših krajeva;

– stvaranje fonda za stipendije za najbolje i najvrijednije naše student.

“Bošnjak United” kao “non proffit” organizacija ima čak i veće ambicije kao i otvaranje agencije za pomoć našim ljudima sa poslovima, stanovima, osiguranjem i slično. Također, kreiranjem “banke” ili “credit union-a” u vidu pomoći našoj zajednici sa puno nižim kreditima za kupovinu kuća, stanova i slično. Advokati i članovi “Bošnjak United”; Almir Hot i Edvin Hot su uvjek na raspolaganje našoj zajednici za sva legalna pitanja i potrebe.

Članovi koji sačinjavaju ”Bošnjak United” će isključivo imati zadatak plasiranje naše djece na univerzitetima širom SAD. Članovi koji sačinjavaju “Bošnjak United” vjeruju da je vrijeme stiglo da kao zajednica zanemarimo naše razlike i radimo prema sačuvanju nas samih i naših sljedećih generacija. Investicija u našu zajednicu ovdje je trenutno najvažnija.

Slogan Kulturno-sportske organizacije ”Bošnjak United” je: “Radi, kući, stvaraj, ali nemoj zanemariti svoju budućnost, dovedi svoju djecu kod svoje djece”!

B.net

Related posts

Šesti internacionalni bh. turnir u futsalu Rearen Belgija: Pobjednik tim Bh. dijaspora iz Belgije

BHD Info Desk Administrator

Ludnica u svlačionici Dinama: Zagrebački modri uz Mamićeve hitove “Ne može nam niko ništa“ i “Taman je” proslavili veliki uspjeh

BHD Info Desk Administrator

Mogući protivnici BiH u baražu su Slovačka, Sjeverna Irska i Vels

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment