Svijet

U SAD četvero mrtvih, povrijeđeno najmanje 14 policajaca, Kongres nastavio rad

banner

Neredi u Washingtonu odjeknuli su svijetom. Niz čelnika država uputio je oštre kritike zbog ovog napada na demokraciju. Američki Senat je u srijedu navečer po tamošnjem vremenu nastavio sjednicu na kojoj treba potvrditi pobjedu demokrata Joea Bidena na predsjedničkim izborima, nakon četverosatnog prekida zbog nasilnog upada Trumpovih pristaša na Capitol.

Šef policije u Washingtonu Robert Contee rekao je da je žena koja je upucana bila dio grupe ljude nasilnih prosvjednika koji su probili u zgradu Kongresa.

Došlo je do sukoba s policajcem u civilu koji je izvukao oružje i ispalio hitac iz njega. Žena je prevezena u bolnicu i proglašena mrtvom. Za sada nema informacija o njezinu identitetu.

Iz policije su izvijestili o još tri smrtna slučaja, radi se o još jednoj ženi i dvojici muškaraca. Svi oni bili su medicinski hitni slučajevi, a o njima za sada nema više detaljnijih informacija.

Ozlijeđeno je najmanje 14 policajaca policijske uprave Metro. Dvojica su primljena u bolnicu, jedan s ozbiljnim ozljedama nakon što su ga prosvjednici povukli u masu ljudi, a drugog je u lice pogodio bačena naprava.

Uhapšene su najmanje 52 osobe. 47 njih je uhapšeno zbog kršenja policijskog sata, javlja BBC.

Patria

Related posts

Interpol je raspisao potjernicu za Mladenom Mitrovićem: Osumnjičen za zločine počinjene u logoru “Trnopolje”

Urednik BiH Info Desk

Već drugi dan SAD ne znaju ko će biti 46. predsjednik

BHD Info Desk Administrator

Bivši ministar u afganistanskoj vladi postao dostavljač hrane u Njemačkoj

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment