BiH dijaspora

Slovenija od danas priznaje PCR testove iz BiH

banner

Vlada je odlučila da će preko graničnih prijelaza i kontrolnih punktova biti moguće prelaziti i s negativnim PCR testom naveli su iz Vlade Slovenije.

Slovenija od danas ponovo priznaje PCR testove iz Bosne i Hercegovine. Odluka je to slovenske vlade koja je odlučila da će preko graničnih prijelaza i kontrolnih punktova biti moguće i negativni PCR i negativni brzi testovi na antigen.

– Razlika između ova dva testa je u tome što se brzi test mora provoditi u državama članicama EU ili u šengenskom području, a PCR test može se provoditi i u trećim zemljama ili u onim institucijama koje priznaje Slovenija – naveli su iz Vlade.

Ulazak u Sloveniju iz zemalja na crvenoj listi bez upućivanja u karantin kod kuće ili bez podnošenja negativnog testa (PCR ili HAG) od 9. januara dozvoljen je osobama koje svakodnevno ili povremeno prelaze granicu zbog učešća u obrazovanju ili naučnim istraživanjima u Sloveniji ili državama članicama Evropske unije ili šengenskog prostora uz prilaganje dokaza, navode agencije.

BHDINFODESK

Related posts

Od danas nova pravila za putovanje u Sloveniju!

Editor

SAD: Azra Redžić uspješna direktorica škole u New Yorku

Belgija: Mlada Leila Agić izabrana za vijećnicu Općinskog vijeća u Briselu

Leave a Comment