BiH dijaspora

Slovenija od danas priznaje PCR testove iz BiH

banner

Vlada je odlučila da će preko graničnih prijelaza i kontrolnih punktova biti moguće prelaziti i s negativnim PCR testom naveli su iz Vlade Slovenije.

Slovenija od danas ponovo priznaje PCR testove iz Bosne i Hercegovine. Odluka je to slovenske vlade koja je odlučila da će preko graničnih prijelaza i kontrolnih punktova biti moguće i negativni PCR i negativni brzi testovi na antigen.

– Razlika između ova dva testa je u tome što se brzi test mora provoditi u državama članicama EU ili u šengenskom području, a PCR test može se provoditi i u trećim zemljama ili u onim institucijama koje priznaje Slovenija – naveli su iz Vlade.

Ulazak u Sloveniju iz zemalja na crvenoj listi bez upućivanja u karantin kod kuće ili bez podnošenja negativnog testa (PCR ili HAG) od 9. januara dozvoljen je osobama koje svakodnevno ili povremeno prelaze granicu zbog učešća u obrazovanju ili naučnim istraživanjima u Sloveniji ili državama članicama Evropske unije ili šengenskog prostora uz prilaganje dokaza, navode agencije.

BHDINFODESK

Related posts

Priča Jajčanina u Njemačkoj: Ovdje ti ne treba rođak, poznanik ili stranka za posao

Editor

Serijal: Iskre promjene (7): ŠTO JE GUŠĆI MRAK TO SU ISKRE SJAJNIJE

Editor

Sretan Dan bošnjačke dijaspore

Leave a Comment