BiH dijaspora

Online panel: Utjecaj medija dijaspore u kontekstu očuvanja identiteta

Udruženje za razvoj odnosa domovine i dijaspore organizuje međunarodnu online panel diskusiju pod nazivom “Utjecaj medija dijaspore u kontekstu očuvanja identiteta” u subotu 16. januara 2021. u 11:00 h.

U panel diskusiji učestvuju Namik Alimajstorović (Velika Britanija), Azra Hadžiahmetović (Australija), Meho Selman (Danska), Mensur Graca (Danska), Emil Gracić (Njemačka), Fikret Tufek (Švedska), Nermin Fazlagić (Italija), Dino Huseljić (Italija), te Admir Lisica, predsjednik Udruženja za razvoj saradnje domovine i dijaspore.

Moderator panel diskusje je dugogodišnji novinar  Sanadin Voloder.

 Mediji su bili i ostali glavni faktor afirmacije bosanskohercegovačkog identitet u dijaspori kroz očuvanje bosanskog jezika, kulture i tradicije. Njihov rad je uglavnom temeljen na zalaganju pojedinaca i neformalnih grupa. Potrebno je jače povezivanje medija u dijaspori i institucija u Bosni i Hercegovini kako bi se učvrstila veza između domovine i dijaspore.

Udruženje za razvoj odnosa domovine i dijaspore ovim projektom i drugim aktivnosti radi na umrežavanju medijskih radnika u domovini i dijaspori sa institucijama i akademskom zajednicom kako dijaspora dobila svoje zasluženo mjesto u bosanskohercegovačkom društvu.

Panel je moguće pratiti putem zvanične facebook stranice Udruženja za razvoj saradnje domovine i dijaspore i edukativne platforme Intelektualno.com.

BHDINFODESK

Related posts

Jednim klikom do posla: Njemačka vlada aktivno radi na privlačenju radnika iz inostranstva

Bosanskohercegovačka dijaspora u Velikoj Britaniji: U posljednjih desetak godina smanjuje se broj organizacija sa bh. predznakom

Urednik BiH Info Desk

Kako pravilno upakovati i poslati glasački materijal u BiH

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment