BiH dijaspora

Online panel: Utjecaj medija dijaspore u kontekstu očuvanja identiteta

banner

Udruženje za razvoj odnosa domovine i dijaspore organizuje međunarodnu online panel diskusiju pod nazivom “Utjecaj medija dijaspore u kontekstu očuvanja identiteta” u subotu 16. januara 2021. u 11:00 h.

U panel diskusiji učestvuju Namik Alimajstorović (Velika Britanija), Azra Hadžiahmetović (Australija), Meho Selman (Danska), Mensur Graca (Danska), Emil Gracić (Njemačka), Fikret Tufek (Švedska), Nermin Fazlagić (Italija), Dino Huseljić (Italija), te Admir Lisica, predsjednik Udruženja za razvoj saradnje domovine i dijaspore.

Moderator panel diskusje je dugogodišnji novinar  Sanadin Voloder.

 Mediji su bili i ostali glavni faktor afirmacije bosanskohercegovačkog identitet u dijaspori kroz očuvanje bosanskog jezika, kulture i tradicije. Njihov rad je uglavnom temeljen na zalaganju pojedinaca i neformalnih grupa. Potrebno je jače povezivanje medija u dijaspori i institucija u Bosni i Hercegovini kako bi se učvrstila veza između domovine i dijaspore.

Udruženje za razvoj odnosa domovine i dijaspore ovim projektom i drugim aktivnosti radi na umrežavanju medijskih radnika u domovini i dijaspori sa institucijama i akademskom zajednicom kako dijaspora dobila svoje zasluženo mjesto u bosanskohercegovačkom društvu.

Panel je moguće pratiti putem zvanične facebook stranice Udruženja za razvoj saradnje domovine i dijaspore i edukativne platforme Intelektualno.com.

BHDINFODESK

Related posts

Institut za istraživanje genocida Kanada pozdravlja odluku Saveznog suda u Kanadi da deportira Čedu Kljajića

Urednik BiH Info Desk

Aerodrom Tuzla: Preko zime Wizz Airom moći će se letjeti na 11 destinacija

Zvanično: Građani BiH ne mogu u zemlje EU, ali uz određene uvjete mogu u Hrvatsku

Editor

Leave a Comment