BiH dijaspora Izbor urednika

Wizz Air uspostavlja bazu u Butmiru i uvodi devet novih aviolinija iz Sarajeva

banner

Osim uspostavljanja nove baze, Wizz Air je od maja 2021. najavio i pokretanje devet novih ruta iz Sarajeva ka gradovima u sedam zemalja

Aviokompanija Wizz Air  danas je najavila otvaranje svoje 41. baze u Sarajevu, Bosna i Hercegovina. Najavljeno je i baziranje jednog aviona Airbus A320 na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u maju 2021. godine, saopćeno je iz ove kompanije,

Osim uspostavljanja nove baze, Wizz Air je od maja 2021. najavio i pokretanje devet novih ruta iz Sarajeva ka gradovima u sedam zemalja.  Wizz Air iz Bosne i Hercegovine leti još od maja 2013. godine kada je prvi avion poletio iz Tuzle za Malmö.  U proteklih osam godina iz i prema BiH prevezli su skoro tri miliona putnika.

Avion Airbus A320 obavljat će letove na devet novih linija i to: Brussels Charleroi, Copenhagen, Dortmund, Eindhoven, Gothenburg, London Luton, Memmingen, Basel-Mulhouse-Freiburg (Euroairport) i Pariz Beauvais sa ukupno više od 250.000 mjesta u prodaji na letovima iz Sarajeva u 2021. godini.

Wizz Airova široka mreža podržat će bh. ekonomiju te povezati Sarajevo sa dugo očekivanim destinacijama.

Wizz Air

Dodavanjem opcije WIZZ Flex prilikom rezervacije, putnici mogu biti sigurni da će, ukoliko se okolnosti promijene ili ukoliko žele promijeniti datum putovanja, moći rezervisati bilo koji WIZZ let po izboru. U ovim nesigurnim vremenima je važno da se smanji briga i da se osigura dodatni nivo zaštite putničkih rezervacija.

Na fotografiji ispod možete vidjeti kolike su cijene letova.

Wizz Air

Govoreći na današnjoj konferenciji za medije, Andras Rado, viši menadžer korporativnih komunikacija Wizz Aira, je izjavio da mu je,nakon osam godina uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini, drago što može najaviti drugu bh. bazu u Sarajevu, jer vidi potencijal i potražnju za jeftinim putovanjima u zemlji.

Direktor Sektora saobraćaja i usluga u zračnom saobraćaju Međunarodnog aerodroma Sarajevo Nermin Zijadić je rekao da su veoma zadovoljni što je baš kompanija Wizz Air odlučila uspostaviti bazu na ovom aerodromu, te da vjeruje da je to vijest koja će obradovati i brojne bh. građane, kako zbog povoljnih cijena karata, tako i zbog destinacija koje planira uvesti.

Fokus

Related posts

Prof. Mejrema Velić iz Beča: MOJE MISLI SU UVIJEK OKRENUTE BOGU JEDINOME!

Urednik BiH Info Desk

Chicago Dan državnosti BiH: Željko Komšić specijalni gost na svečanoj akademiji

Editor

Savez dopunskih škola Bosne i Hercegovine: KONKURS ZA NAJBOLJE LITERARNE I LIKOVNE RADOVE UČENIKA

Leave a Comment