BiH dijaspora

Udruženje za razvoj saradnje domovine i dijaspore organizira panel diskusiju na temu “Važnost političkog aktivizma dijaspore”

Uzimajući u obzir da trenutno širom svijeta u parlamentima i vijećima ima značajan broj građana bošnjačkog i bh. porijekla Udruženje za razvoj saradnje domovine i dijaspore organizira panel diskusiju na temu “Važnost političkog aktivizma dijaspore”. 

Na online diskusiji koja će biti održana u subotu, 6. februara 2021. godine s početkom u 11 sati učestvovati će Umihana Rašović Kasumović (Švedska), Ahmed Lindov (Norveška), Meho Selman (Danska), Edin Atlagić, Ahmed Spahić i Ernad Čomaga (Njemačka), te predsjednik Udruženja za razvoj saradnje domovine i dijaspore Admir Lisica. 

Riječ je o istaknutim pojedincima koji su bili ili su još uvijek politički aktivni u zemljama u kojima trenutno žive. Učesnici će tokom panel diskusije razmijeniti svoja dosadašnja iskustva, ali i metode koje koriste u kontekstu lobiranja za interese Bosne i Hercegovine u svijetu. 

Moderator panel diskusije je dugogodišnji novinar, Sanadin Voloder, a istu je moguće pratiti uživo putem Facebook stranice Udruženja za razvoj saradnje domovine i dijaspore i edukativne platforme Intelektualno.com.

Udruženje za razvoj saradnje domovine i dijaspore 

Related posts

Drammen: Održani tradicionalni susreti Bošnjaka u Norveškoj

Editor

Svjetski dan izbjeglica: Svake minute gotovo 20 ljudi bude nasilno protjerano iz njihovih domova

Urednik BiH Info Desk

Genk: Na današnji dan prije 25 godina fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je svoju prvu nezvaničnu utakmicu

Leave a Comment