Sport

Mladi Benjamin Tahirović već trenira s prvim timom Rome

banner

Švedski nogometaš bh. korijena Benjamin Tahirović novi je nogometaš Rome, a ovaj 17-godišnjak čiji su roditelji iz Sarajeva pridružio se mlađim selekcijama rimskog kluba.

Iako je planirano da zbog godina najprije pojača Rominu mlađu selekciju Primaveru, Benjamnin je za svega nekoliko dana treniranja u klubu dobio poziv da na treningu sa najvećim zvijezdama talijanske Vučice pokaže zbog čega je jedan od najbrže realizovanih transfera među mladim igračima. Na terenu je zaigrao i sa Edinom Džekom, našim najboljim reprezentativcom.

Tahirović je rođen 3. marta 2003. godine u Sarajevu, a prve ozbiljne fudbalske korake napravio je u švedskom Vasalundsu iz kojeg i dolazi u Romu.

Pored Rome za Tahirovića su bile zainteresirane ekipe Benfike, Porta, Sportinga i Empolija.

U švedskom Vasalundsu Benjamina su smatrali najvećim klupskim talentom te je s tim u vezi i potpisao profesionalni ugovor s njima, pa će Roma za ovog igrača morati platiti i obeštećenje.

BHDINFODESK

Related posts

Odjeci derbija iz ugla vatrenog navijača Željezničara: Sarajevski derbi nikad više neće biti što je nekad bio…

Šveđanima Dennis Hadžikadunić objasnio zašto oblaći dres Zmajeva

BHD Info Desk Administrator

NIKO NEMA ŠTO BOSNA IMADE: Jedinstveni fenomen u svijetu nogometa, na SP u Rusiji strategiju s klupe vodiće tri Bosanca i jedan Hercegovac

Leave a Comment