BiH dijaspora

Formiran prvi bošnjački džemat u Landshutu

banner

Uz podršku glavnog imama Izet ef. Bibića u bavarskom gradu Landshutu udaljenom 100km od Minhena formiran je prvi bošnjački džemat.

Vrijedni Bošnjaci predvođeni Mufid ef. Isićem nakon što su obišli oko 60 bošnjačkih familija i dobili pismenu saglasnost i podršku, formalno su krenuli u pravnu registraciju prvog bošnjačkog džemata u ovom gradu, koji će okupljati naše ljude čuvajući im vjeru, kulturu i tradiciju.

Nakon više onlajn sastanaka i ličnog sureta, naša želja da u ovom gradu formiramo prvi bošnjački džemat se ostvarila. “Džemat Nur biće svjetlo ovog prelijepog gradića i brana u očuvanju naše vjere, kulture i tradicije u Landshutu”, kazao je Izet ef. Bibić, glavni imam medžlisa Bayern.
Sve čestitke vrijednim aktivistima i ljudima koji su ponijeli ovaj emanet.

Predsjednik džemata je Ermin Alagić, a trenutno se traže prostorije kako bi se krenulo sa realizacijom vjerskih aktivnosti.
Džemat Nur iz Landshuta je pokrenuo i svoju Fejsbuk stranicu, gdje se naši Bošnjaci mogu više upoznati sa nadolazećim aktivnostima ovog džemata.

ZSD

Related posts

Negra Efendić novinarka godine u Švedskoj: Moja nagrada je dokaz da je sve moguće

Norveška: Visoke škole najčešće završavaju mladi ljudi porijeklom iz Kine, Šri Lanke, Indije, Vijetnama i Bosne i Hercegovine

Koronavirus: Korisne informacije za bh. građane u Austriji

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment