Bosnia Appeal

MFS-EMMAUS PODJELIO 1.800 STIPENDIJA DJECI BEZ JEDNOG ILI OBA RODITELJA

Podjela novčanih stipendija za 1.800 jetima širom Bosne i Hercegovine, zvanično je i završena. Zahvaljujući stranim donatorima MFS-EMMAUS je i ovog januara organizovao podjele koje su se realizovale na 25 lokacija širom Bosne i Hercegovine.

Pored donatora, prilika je ovo da se zahvalimo i svim domaćinima koji su ustupili svoje prostore kako bi olakšali samo evidentiranje, fotografisanje i protokol podjele stipendija. Zahvaljujemo se majkama i djeci koji su poštovali sve istaknute mjere prevencije i zaštite zbog trenutne epidemiološke situacije kao i svim pojedincima koji su na sebi svojstven način doprinijeli što lakšoj podjeli i olakšali našim uposlenicima koji su imali pune ruke posla da ovaj značajan posao privedu na što lakši način.

Realizacija projekta “Sponzorstvo djece bez jednog ili oba roditelja – jetima” započela je 2012. godine.Bosna i Hercegovina je zemlja sa velikim brojem jetima. U poslijeratnom periodu pa sve do danas, primjetan je veliki broj jetima koji su roditelje izgubili kroz teške bolesti, saobraćajne i druge nesreće a koji su ih nerijetko ostavili bez ikakvih finansijskih primanja pa sada žive u veoma teškim životnim uslovima.

Pored redovnog stipendiranja djece, za njih kontinuirano organizujemo druženja i podjelu školskog pribora i ruksaka, prehrambenih paketa za socijalno osjetljive porodice i mnoge druge materijalne podrške za ovu djecu kao što je podjela ogreva i bijele tehnike.Kontinuitet jednog ovakvog projekta ujedno je i najbolja pozivnica svima koji se mogu uključiti i pomoći kako bi se, ako ne sva, onda barem velika većina djece jetima obuhvatila nekim vidom pomoći.

DOBRO SE BOLJIM VRAĆA

MFS-EMMAUS

Related posts

Švedska kraljica uručila nagradu za NVO Novi put iz Mostara!

Urednik BiH Info Desk

Sreberničanin Mustafa Hasnović treba pomoć dobrih ljudi

BHD Info Desk Administrator

Apel: Svojom donacijom pomozite da „Bosanski vitez“ sačuva i odbrani Bosnu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment