BiH dijaspora

CPCD: Online pričaonice sa dijasporom

Centar za promociju civilnog društva (CPCD), zajedno sa organizacijom Dijaspora za razvoj BiH (i-dijaspora) organizuju ciklus online pričaonice 1000 što, kako, zašto civilnog sektora u 2021. godini.

“U periodu od 10 mjeseci planiramo organizovati 10 tematskih online pričaonica sa organizacijama iz BiH i dijasporom kako bismo povezali prilike, potrebe i mogućnosti u oblastima zaštite okoliša, mladih, obrazovanja, razvoja prilika za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, kulture i umjetnosti i drugih”, poručuju organizatori. 

Inicijativa za cilj ima umrežavanje i zajedničko djelovanje organizacija civilnog društva iz BiH sa organizacijama, individuama, kompanijama i profesionalcima/kama iz dijaspore.

Prva, uvodna pričaonica je u srijedu, 24.2.2021. 19:00 – 20:30 sati, a gosti su Aida Daguda, direktorica CPCD i Nikola Burić, izvršni direktor i-dijaspore, koji će kroz vođeni razgovor, ali i pitanja učesnika i učesnica, govoriti o potencijalima i modalitetima saradnje organizacija iz BiH sa dijasporom.

Za učešće u događaju je potrebno potvrditi prisustvo do utorka 23.2.2021. do 15:00 sati na OVOM LINKU

Related posts

Upješna povratnička priča automehaničara Edina Ćosića iz Bijeljine

Alma Zadić ministrica pravosuđa Austrije: Istražiti nasilje hrvatskih policajaca protiv izbjeglica

Editor

KUDA IDE BIH DIJASPORA(7)-Midhat Čehobašić-Pajo: Čini mi se da svi nekako gledaju da neko drugi nešto uradi

Leave a Comment