BiH dijaspora

Skövde: Bošnjaci dobili potrebne dozvole za gradnju džamije

banner

Uvažena braćo i cijenjene sestre!
Danas je petak, sedmi dan svetog mjeseca Redžepa, Allahovog mjeseca. U njemu, tom svetom mjesecu odlučili smo napraviti novi korak, zajedno. Na pragu je i mjesec Ramazan, a naš nijjet je da u Ramazanu udarimo temelje, ako Bog da, naše džamije. Prije toga, potreban nam je zajednički angažman kako bi prikupili dovoljna novčana sredstva za to. Očekujemo Vašu punu podršku!

Pored mnogih prepreka na koje smo nailazili, ipak smo radosni zbog rezultata koji smo ostvarili:
dobili smo sve potrebne dozvole ZA IZGRADNJE DŽAMIJE U SKÖVDEU.

Poštedit ćemo Vas informacija o svim problemima u periodu dok smo radili na projektu. Sad kad smo ostvarili planirano, kad imamo neponovljivu šansu da ugradimo sebe u ovaj objekat, vjerujemo da ste i Vi ponosni i sretni. Zato Vas pozivamo da se uključite i pomognete izgradnju Allahu dž.š. najdraže građevine, džamije.

Podijelite informaciju sa svima onima s kojima ste u kontaktu, zamolite i njih da budu dio ovog muslimanskog orjentira ovdje u Skaraborgu.

Predračun o izgradnji džamije je 10 miliona švedskih kruna. Na našem računu imamo ušteđenih 2 300 000 kruna i nemamo nikakvih dugova. Sad krećemo u kampanju prikupljanja sredstava, prije svega od naših džematlija, muslimana diljem Švedske, znanih i neznanih donatora a koji će svojim prilogom sebi obezbjediti trajno dobro, ovog i budućeg svijeta.

Polagali smo dosta nade u JAK banku čiji smo članovi i štediše punih 20 godina. Oni nam nisu odobrili pozajmicu. Nakon što nam je JAK banka odbila zahtjev za pozajmicu, Vakufski odbor je analizirao preostale mogućnosti finansiranja i donio odluku da naš džemat koji broji preko 750 članova uz ostale donatore kojih će, ako Bog da, biti, i uz Allahovu pomoć može, hoće, ima snage, htijenja, i prije svega želje da se angažira i skupi potrebna sredstva za NAŠU džamiju.

Vakufski odbor za izgradnju džamije i odbor džemata Skövde Vam se unaprijed naiskrenije zahvaljuje na angažmanu u cilju ostvarenja našeg dugogodišnjeg cilja.

Video:https: //www.facebook.com/watch/?v=1535875333277369

Džemat Skövde

Related posts

Šeher Banja Luka -Broj 57.

Urednik BiH Info Desk

Priče medicinara iz Njemačke: Spašavaju živote zaraženih virusom

Editor

Austrija: Državljanina BiH susjed povrijedio nožem

Leave a Comment