Regija

U Sloveniji uhapšen vozač iz BiH: U skrivenom prostoru prevozio 13 ljudi

banner

Policija u Sloveniji pronašla je 13 migranata iz Iraka, među njima je bilo dvoje djece, skrivenih u prikolici kamiona s registarskim tablicama BiH, saopštila je tamošnja policija.

U saopštenju policije iz Novog Mesta navodi se da su migranti dehidrirali i da im je nedostajalo kisika. Policija je privela vozača kamiona koji je državljanin BiH, kao i još jednu osobu koja se nalazila u vozilu, prenose agencije.

Iz policije su istaknuli kako je pojedinim migrantima bila potrebna medicinska njega, nakon što su jučer pronađeni tokom rutinske kontrole na granici s Hrvatskom.

Grupa je putovala nekoliko sati kroz BiH i Hrvatsku, a migranti su se nalazili u skrivenom dijelu kamiona, dugom 250 cm, a širokom 80 cm.

Slovenska policija navodi da su djeca u kamionu bila uzrasta 11 i šest godina. Pojedini migranti su počeli gubiti svijest, zbog dehidracije i straha. Prva pomoć im je pružena na licu mjesta, a dvoje ljudi je prevezeno u obližnju bolnicu. Agencija piše da incident skreće pažnju na opasnosti s kojima se migranti suočavaju kako bi stigli do zapadnog Balkana, često uz pomoć surovih krijumčara.

U Sloveniji uhapšen vozač iz BiH: U skrivenom prostoru prevozio 13 ljudi, nekima hitno ukazana pomoć | Crna hronika BiH (crna-hronika.info)

Related posts

Emir Dacić – sinonim za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori

Urednik BiH Info Desk

Na ahiret preselio bivši sandžački muftija Muamer Zukorlić

Urednik BiH Info Desk

PODGORICA: OKRUGLI STO NA TEMU-STOP DISKRIMINACIJI MANJINSKIH NARODA

Copo Sejo

Leave a Comment