BiH dijaspora

Međunarodni aerodrom Tuzla: Od aprila letovi na 16 destinacija

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla (MAT) od aprila stupa na snagu ljetni red letenja, s kojim će broj destinacija na koje se može stići iz Tuzle, posredstvom kompanije WizzAir, biti udvostručen, potvrdio je za za bh. medije direktor MAT-a Esed Mujačić.

Iz Tuzle se trenutno leti na osam destinacija, u četiri zemlje, a od aprila će taj broj biti povećan na 16, u šest zemalja. Putnici će moći letjeti u Njemačku (Berlin/ Brandenburg, Dortmund, Frankfurt/ Han, Fridrihshafen, Karlsrue/Baden-Baden, Keln, Memingen/Minhen zapad), Francusku (Bazel-Miluz-Frajburg), Nizozemsku (Ajndhoven), Švedsku (Geteborg Landveter, Malme,Stokhol/ Skavsta, Vaxjo), Dansku (Bilund) i Austriju (Beč, Salzburg) .

WizzAir od maja će uspostaviti bazu na Međunarodnom aerodromu Sarajevo te uspostaviti devet redovnih linija. Direktor MAT-a kaže da to neće utjecati na dogovore koje Tuzlanski aerodrom ima s WizzAirom.

– Nama ostaje 16 destinacija uz dva bazna aviona. Nekoliko destinacija poklapa se na oba aerodroma, kao što su Memmingen, Basel, Dortmund, ali WizzAir cijeni da ima dovoljno putnika za oba aerodroma i siguran sam da ne bi sami sebi pravili konkurenciju. Cilj njihovog ulaska u Sarajevo je povezivanje glavnih gradova Evrope – kaže Mujačić.

Related posts

IGK: Sramna odluka Skupstine Crne Gore slama srca porodicama žrtava genocida u Srebrenici

BHD Info Desk Administrator

Šemsudin Gegić, sjećanje na Teufika Velagića: RAZGOVARAĆEMO, SINE, PREKO MJESECA

UZ POMOĆ VLADE FINSKE: LAHKO JE BITI BOŠNJAK U TOJ ZEMLJI

Editor

Leave a Comment