Sport

Ivica Obrvan: Čast mi je što sam preuzeo rukometnu reprezentaciju BiH!

banner

Novoimenovani selektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivica Obrvan potpisao je danas ugovor s Rukometnim savezom BiH čime je i zvanično preuzeo bh. reprezentaciju.

Ovaj hrvatski stručnjak na kormilo reprezentacije BiH dolazi uoči susreta protiv Austrije koji će biti odigran za šest dana, a pripreme za ovaj meč počet će danas.

Predsjednik Saveza Mensur Sinanović izjavio je da je Obrvan jednoglasno dobio podršku Upravnog odbora i vjeruje da će ovaj stručnjak svoj mandat započeti pobjedom protiv Austrijanaca.

– Morali smo preduzeti neke mjere, jer rezultati nisu onakvi kakve smo očekivali pa smo morali da angažujemo stručnjaka kao što je Ivica Obrvan. Nadam se da će kvalitetno početi pripreme i da ćemo se 14. marta u Bugojnu radovati novoj pobjedi – kazao je predsjednik RSBiH na pres-konferenciji.

Ivica Obrvan je u prvom zvaničnom predstavljanju bh. medijima kazao da je počašćen na pozivu da preuzme reprezentaciju BiH, ističući da svakome stranom državljaninu koji postane selektor reprezentacije to treba da bude čast i ponos.

– Situacija nakon tri kola je složena ali vjerujem u repreznaciju i igrače koji su na raspolaganju. Nisam čudotvorac, ali mogu obećati rad i red. Već u nedjelju slijedi nam važna utakmica i nadam se najboljem – kazao je Obrvan.

Istakao je da ima određenih problema s odazivom pojedinih igrača, prije svega Panića koji ne dolazi zbog porodičnih razloga, dok je Ivan Karačić pod znakom pitanja zbog zatvaranja aerodroma u Izraelu i nemogućnosti dolaska na pripreme . No, vjeruje da će uspješno pripremiti ekipu za mač s Austrijom i pobijediti.

Ekipa se okuplja danas, a prvi trening s nekompletnom ekipom Obrvan će obaviti večeras u dvorani hotela Hills.  Ekipa će se pripremati u Sarajevu do petka kada putuje u Bugojno gdje će obaviti još dva treninga prija utakmice koja se igra u nedjelju u 17 sati.

BiH nakon tri utakmice ima dva boda i zauzima drugo mjesto, a isti uinak imaju Austrija i Estonija koja ima i utakmicu više. Njemačka je vodeća s osam bodova iz četiri meča.

Fena

Related posts

Mario Vrančić: Odbio sam ponudu Huddersfielda i potpisao za Norwich

Amel Tuka slavio na mitingu u Italiji i postavio novi državni rekord

Trener FC Regensburg Mersad Selimbegović: Pišemo istoriju kluba

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment