Bosnia Appeal Sport

Akcija nabavke stolica za tribine stadiona FK Unis iz Vogošće: US Soccer Education iz Denvera donirao 180 stolica

U akciju nabavke stolica za tribine stadiona FK Unis iz Vogošće nedavno se uključila i američka sportska organizacija US Soccer Education iz Denvera koja je u prikladnoj sportsko-humanitarnoj akciji prikupila 2,380 dolara koje će biti dovoljne za nabavku 180 stolica. Direktor USSE, Sarajlija Murat Alibašić, koji je vodio ovu akciju dao nam je informaciju više: “ Naša organizacija koja pretežno okuplja talentovane fudbalere bh. korijena u Americi, osim sportskog aspekta ima i ovaj humanitarni u kojem se u raznim prilikama odazovemo na slične akcije. Bilo nam je zadovoljstvo pomoći jedan stari sportski kolektiv kakav je FK Unis, čija je sportska tradicija prepoznatljiva i u bosanskohercegovačkoj dijaspori. Zahvaljujući tome, za vrlo kratko vrijeme skupili smo 2,380 dolara i uplatili na račun kluba. Koristim priliku da se zahvalim svim našim donatorima iz Amerike, Kanade i Engleske koji su svojim donacijama pomogli da ovaj novac skupimo za dvije sedmice koliko je akcija trajala. Ovdje se neće zaustaviti naša saradnja s FK Unis s kojim imamo u planu da već idućeg ljeta u Vogošći organizujemo niz kulturno-sportskih manifestacija”.

O kompletnoj akciji nabavke stolica za stadion FK Unis više detalja rekao nam je mladi i poduzetni direktor FK Unis, Adnan Kantić: “Akcija nabavke stolica u organizaciji FK UNIS iz Vogošće ide odlično. Pored naših sportskih prijatelja iz US Soccer Educationa u nju su se uključili i mnogi bivši sportisti, navijači, prijatelji kluba, stanovnici Vogošće koji žive širom svijeta. Drago mi je da su prepoznali značaj ove akcije za FK UNIS, da su podržali naš rad, trud i zalaganje da Unisu vratimo stari sjaj. HVALA IM OD SRCA!!! Inače, prvobitno smo planirali da naše tribine okitimo s 500 stolica, međutim, akcija je krenula odlično, do sada smo skupili 700 i kako stvari sada stoje, do kraja ovog projekta uspjet ćemo doći do naše željene cifre od 1200 stolica.”

Svi oni koji su na bilo koji način emotivno vezani za FK Unis kompletna dešavanja u klubu te detalje vezane za akciju nabavke stolica mogu pratiti putem FB grupe F.K.”UNIS” VOGOŠĆA (https://www.facebook.com/groups/150810768782/permalink/10156867014048783/ ).

Također, potencijalni donatori koji žele pomoći svojim direktnim uplatama od 20 KM za jednu stolicu, mogu to učiniti putem računa: Udruženje Fudbalski klub UNIS, za uplate iz Bosne i Hercegovine; 3389002200972981 UniCredit Bank dd Mostar, za donacije iz inostranstva ; IBAN BA393387304839027358, SWIFT UNCRBA22, UniCredit Bank dd Mostar.

 

Namik Alimajstorović

BHDINFODESK – BIRMINGHAM

Murat AlibašićAdnan KantićStari AS: Sreten ŠiljkutDragi gosti: Musemić, Velkovski,  RundaStadion FK Unis

Related posts

Zahvaljući Bosancima kadetska reprezentacija Austrije (U17), izborila plasman u elitnu rundu kvalifikacija za EURO

Editor

Everton potvrdio transfer Asmira Begovića

Urednik BiH Info Desk

Košarkaš- humanista Jusuf Nurkić porodici Memišević kupio kuću!

Editor

Leave a Comment