Bosnia Appeal

Donacija iz dijaspore: Adi Begić obzbjedio sportsku opremu za FK Radnik iz Hadžića vrijednu 80 hiljada KM

Oprema vrijedna 80 hiljada KM

Protekle sedmice na terenu Fudbalskog kluba Radnik iz Hadžića upriličena je podjela sportske opreme za sve članove omladinskog pogona i njihove trenere. Uspješno je opremljen i prvi tim Radnika.

Radi se o 350 kompleta sportske opreme vrijednosti 80.000 KM. Oprema je donacija našeg sugrađanina Adija Begića koji trenutno živi i radi u Holandiji te Amaterskog fudbalskog kluba Germanicus-CSVC Coevorden.

  • U ime rukovodstva kluba i roditelja djece koja treniraju u Radniku zahvaljujemo se na ovoj vrijednoj donaciji. Bit će nam ovo podstrek da još ozbiljnije radimo. Koristimo priliku da se zahvalimo i autoprevozniku “ASD team” koji se pobrinuo da oprema bez problema stigne iz Holandije do Hadžića – kazao je predsjednik FK Radnik Ekrem Tufo.
    Donator Adi Begić se na ovaj potez odlučio, kako kaže, jer je napredak FK Radnik iz godine u godinu sve primjetniji.
  • Kada sam vidio koliko lokalna zajednica ulaže u infrastrukturu, koliko treneri i rukovodstvo ulažu u trenažni proces odlučio sam dati svoj doprinos klubu i gradu. Rezultat je donacija ovih izuzetno kvalitetnih 350 kompleta sportske opreme. Nadam se da će ovo omladinicima, ali i prvom timu biti podstrek da postižu bolje rezultate – istakao je Begić.
Adi Begić drugi s ljeva/Foto: Općina Hadžići

Dodjeli sportske opreme prisustvovali su i predsjedavajući Općinskog vijeća Hadžići Mirza Mušanović te načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović.

  • Našem sugrađaninu Adiju Begiću se zahvaljujem u svoje ime i ime građana općine Hadžići na ovoj donaciji. Hvala i klubu Germanicus-CSVC. I dalje ćemo nastojati da obezbijedimo klubu najbolje moguće uslove za trenažni porces i odigravanje prvenstvenih utakmnica. Nedavno smo okončali projekat zamjene umjetne trave i proširenje terena na dimenzije 105×67 metara. Pored proširenja terena i zamjene umjetne trave finansirali smo instalaciju reflektora tako da je Radnik sada jedan od rijetkih klubova u BiH koji ima mogućnost odigravanja noćnih utakmica. Ovi radovi su rezultat partnerskog odnosa Evropske fudbalske federacije (UEFA), Fudbalskog saveza BiH i Općine Hadžići. Radi se o unaprjeđenju infrastrukture za razvoj omladinskog fudbala. Općina Hadžići je izdvojila 200.000 KM, a Fudbalski savez BiH putem UEFA-e 260.000 KM – istakao je Ejubović, saopćeno je iz Općine Hadžići.

BHDINFODESK

Related posts

NE DOZVOLIMO DA KOMUNA SRUŠI UDRUŽENJE ”BEHAR” U SKÖVDEU!

BHD Info Desk Administrator

“Merhamet” Norveške obezbijedio 400 koka nosilja za osam socijalno ugroženih porodica u USK

BHD Info Desk Administrator

“Obrazovanje gradi BiH”: Četvrt vijeka humanosti

Editor

Leave a Comment