Biznis

Eurowings otkazao je letove za Mostar

banner

Nakon samo nekoliko mjeseci od dolaska i početka zračnih operacija, njemački niskobuđjetni avioprijevoznik Eurowings otkazao je letove za Mostar, potvrđeno je za Bosnia and Herzegovina Aviation News. Eurowings je vec  obustavio  prodaju svih karata za letove iz Mostara i za Mostar!

U početku Eurowings je planirao da leti dva puta sedmično iz Dizeldorfa i Štutgarta avionom Airbus 319 (144 mjesta), ali je zbog slabe prodaje prešao na mnogo manji avion Dash 8-400 (76 mjesta).

Letovi iz Dizeldorfa i Štutgarta do Mostara uvedeni su u maju ove godine i funkcionirali su do druge sedmice oktobra. Krajem ljetnje sezone letovi iz Dizeldorfa su dodatno smanjeni i radili su samo jednom nedjeljno.

Trenutno je Mostar povezan sa Zagrebom sa dva nedjeljna leta. Letovima za Zagreb upravlja Croatia Airlines a snažno ih subvencionira Vlada Federacije Bosne i Hercegovine. Nazalost i na njima je slab odziv putnika pa su česta otkazivanja letova  normalana stvar.

Mostarski aerodrom našao se u posljednje vrijeme na meti kritika, budući da politički postavljeno rukovdstvo  ne uspijeva povećati promet.

BHDINFODESK

 

Related posts

Brodogradilište u vlasništvu bh. grupacije među prvima u svijetu proizvelo električnu jedrilicu

Urednik BiH Info Desk

FlyBosnia najavljuje povratak turista od jula

Editor

Konjic: Kompanija “Zanat” otvorila je prodavnicu na Tajvanu

Leave a Comment