Zdravlje

Jača imunitet, čisti organizam, ubija ćelije raka

Cvekla je veoma zdrava i zato je treba jesti ili piti njen sok. Možda vam se ukus ne sviđa, ali to nije bitno u poređenju s prednostima koje nosi. 

Ako baš ne možete popiti samu cveklu, onda dodajte jabuku koja će ublažiti njen okus. Cvekla jača imunitet, popravlja krvnu sliku, čisti organizam i ubija ćelije raka.

Liječenje raka – Izuzetno je moćna u liječenju i sprečavanju raka. Poznata je priča o doktoru Gersonu koji je prirodnim sokovima liječio pacijente oboljele od raka. Mnoge je izliječio, iako su umirali. U većini slučajeva je koristio sok od cvekle. Bogata je vitaminima, vlaknima, mineralima i ostalim bitnim sastojcima.

Čišćenje jetre – Baš zbog tih sastojaka koje sadrži, cvekla je odlična za jetru, čisti je i poboljšava njenu funkciju.

Upale – Zbog vitamina koje sadrži, odlična je u liječenju i sprečavanju upala. Popravlja krvnu sliku i zato se preporučuje anemičnim osobama.

Trudnoća – Preporučuje se njena konzumacija u trudnoći jer zbog svojih sastojaka sprečava nastanak defekata kod djece. Naravno, konzumacija u normalnim količinama.

Bogata je kalijem i zato je dobra za srce. Smanjuje visok nivo holesterola u krvi i krvni pritisak. Dobra je i za crijeva jer sprečava zatvor.

Suzana Ćivša

Related posts

“Süddeutsche Zeitung (SZ)”/ Alarmantno stanje u Hrvatskoj, više od 12 posto provedenih testova pozitivno

BHD Info Desk Administrator

(Video) Potvrda o vakcinaciji ima rok trajanja

Editor

JABUKOVO SIRĆE “LIJEK” ZA VITKU LINIJU

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment