Moj stav

Gospodin: Bogić Bogićević odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva

Bogić Bogićević, koji je bio kandidat za gradonačelnika Sarajeva odustao je od kandidature. O tome je obavijestio predsjednika SDP-a Nermina Nikšića.

U pismu koje je uputio lideru SDP-a, Bogićević je napisao:

“Obavještavam te o mojoj neopozivoj odluci da povučem kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva. Ona je očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima Četvorke, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva. To nejedinstvo svojevrsna je poruka da, unutar Četvorke, nisam poželjan kandidat za pomenutu odgovornu funkciju. Ne želim da se vaši međustranačaki odnosi narušavaju zbog mene, niti želim da se moje ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama, na šta je ličila današnja sjednica Gradskog vijeća Sarajeva”, napisao je Bogićević.

Zahvalio se SDP-u i dijelu javnosti koji mu je iskazao veliku podršku i poštovanje.

“Nažalost, ne mojom krivnjom, njihova očekivanja su iznevjerena. Moju odluku ne mislim šire obrazlagati niti dalje javno komentarisati”, navodi se u mailu Bogića Bogićevića.

Podsjetimo, danas je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva na kojoj su zakletve položili vijećnici, ali nije izabrano rukovodstvo, zbog, kako je navedeno, “sumnji u glasanje”. Kandidati za predsjedavajućeg Vijeća bili su Jasmin Ademović (NiP) i Srđan Srdić, kojeg je predložila SDA.

Ademović je dobio 10 glasova, a Srdić pet, dok je 11 bilo sumnjivih zbog čega je još uvijek aktuelni predsjedavajući Igor Gavrić odlučio dati pauzu. Nakon toga je sjednica i prekinuta jer se nije pojavila većina vijećnika iz Starog Grada i Novog Grada.

Kandidat za gradonačelnika je Bogić Bogićević, međutim, ako bi bio izabran Srđan Srdić kao Srbin, onda gradonačelnik ne bi mogao biti Bogićević jer je i on Srbin.

Related posts

VJERSKE ZAJEDNICE, ŽRTVE SAMIH SEBE

Bude li Zapad oklijevao, Istok će vladati Bosnom i Hercegovinom

Dodik zaštićen: U Tužilaštvu BiH predmet ‘Ikona’ već arhiviran?

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment