Zdravlje

Gužve na granici sa Srbijom: BiH građani prinuđeni da “PO BOCU” idu u Beograd

banner

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima Rača i Karakaj, saopštio je jutros BIHAMK. Gužve su, također, zabilježene i na prijelazima  Šepak i Pavlovića most gdje su se formirale veće kolone vozila. Izvor: (8) BIHAMK – Posts | Facebook

Uzrok jutrošnjih gužvi je u najvećoj mjeri masovni odlazak građana BiH na vakcinaciju u Beograd.

Poslije sudija za ovaj vikend je, također, najavljena vakcinacija privrednika i zaposlenika iz Bosne i Hercegovine koji su se prijavili za besplatnu vakcinaciju koja se obavlja na Beogradskom sajmu.

I dok građani BiH masovno odlaze da se vakcinišu (i uopšte ih ne zanima da li time jačaju regionalni  liderski oreol Vučiću), na društvenim mrežama je pravi potop poruka upućenih domaćim institucijama, prije svega onim u Sarajevu, u kojima dominira jedna riječ – sramota. Vakcine su potpuno razgolitile sve političke fraze o tobožnjoj beskompromisnoj borbi tih lidera i narodnih predvodnika za interese naroda i građana. Računica je, kažu ljudi na društvenim mrežama, jasna – ili nisu u stanju da spase građane nabavkom vakcina jer su nesposobni, ili ih ti građani, koje svaki dan neizostavno spominju, uopšte ne zanimaju.

BHDINFODESK

Related posts

Italija: Najgori dan od početka pandemije koronavirusa, umrle 793 osobe

Urednik BiH Info Desk

Čuvena beogradska virologinja Ana Gligić: Drugog vala koronevirus neće biti

BHD Info Desk Administrator

Koronavirus: Uvedene rigorozne mjere u Austriji

Editor

Leave a Comment