Sport

Kemal Kozarić, bh. ambasador u Austriji “skautirao” talentovanog Amara Kvakića

Jedan od najtalentovanijih naših fudbalera koji igraju u Austriji svakako je Amar Kvakić.

Mladi defanzivac koji je rođen u Grazu već sa 18 godina je standardan u Kapfenbergu, tamošnji mediji imaju samo riječi hvale za njegove partije, a velike zasluge za njegov razvoj pripadaju i Abdulahu Ibrakoviću.

Upravo se on odvažio da Kvakića već kao tinejdžera “gurne u vatru”, a ovaj, osim što mu vraća igrama na terenu, nedavno je potpisao i novi, višegodišnji, ugovor.

Da se radi o velikom talentu svjedoče i Italijani koji pišu kako se nalazi na radaru Atalante, a skrštenih ruku ne sjede ni u Fudbalskom savezu Austrije čiji čelnici “pritišću” Kvakića da obuče njihov dres. Žele iskoristiti to što mladi defanzivac nije odigrao ni minutu na posljednjem okupljanju mlade reprezentacije BiH.

U misiju se uključio i Kemal Kozarić, bh. ambasador u Beču, koji je razgovarao sa Kvakićevim roditeljima. Bio je i gost na posljednjoj utakmici između Kapfenberga i drugog tima LASK-a.

“Gospodinu Kozariću hvala što nas je posjetio, nije mala stvar kada ti dođe ambasador. Što se tiče Kvakića, stav njega i njegovih roditelja je jasan – BiH. Austrijanci su gledali da iskoriste to što sada nije igrao za U21 reprezentaciju, međutim on se već ranije opredjelio”, rekao nam je Ibraković, a na tome nije stao.

“On je strašan potencijal, interesuju se brojni klubovi, a nedavno je potpisao i novi ugovor. Procijenio je da je za njega najbolje da se trenutno razvija u Kapfenbergu jer ovdje ima ono što mu je najpotrebnije, to je minutaža.”

Kapfenberg je poražen u posljednjem meču i trenutno je sedmi na tabeli.

“U ovoj sezoni naš primarni cilj je da izborimo opstanak i da afirmišemo mlade igrače. Blizu smo da to i ostvarimo”, dodao je Ibraković kojem je inače ovo drugi mandat u austrijskom drugoligašu.

Sportske ba

Related posts

Transfermarkt: Miralem Pjanić daleko najskuplji bh. fudbaler

Urednik BiH Info Desk

Osiguran TV prijenos meča Nizozemska – BiH, pogledajte ko sve prenosi utakmicu

Editor

Uz proteste navijača reprezentacije BiH, predstavljen novi selektor Zmajeva Ivaylo Petev

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment