Sport

Troje sportista dobili bh. državljanstvo

banner

Bivši hrvatski taekwondo reprezentativac 27-godišnji Korčulanin Dinko Šegedin, mlada fudbalerka Tijana Ičanović, rođena 2004. godine u Austriji i košarkaš Džon Danijel Roberson (John Daniel), odlukom Vijeća ministara i službeno su dobili državljanstvo Bosne i Hercegovine pa će ubuduće nesmetano braniti boje reprezentacije BiH.

Tekvondo savez BiH i Olimpijski komitet BiH predložili su Dinka Šegedina, Tijanu Ičanović članicu ženske fudbalske U-17 reprezentacije BiH nominovao je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, dok je Danijel Roberson (John Daniel), imao preporuku Košarkaškog saveza BiH.

Prema Zakona u državljanstvu BiH, stranac za dobivanje bh. državljanstva treba, između ostalog, ispunjavati sljedeće uslove: da ima odobren stalni boravak u BiH najmanje tri godine, da dovoljno poznaje pismo i jezik naroda BiH, da mu nije izrečena mjera protjerivanja, da nije osuđivan.

BHDINFODESK

Related posts

Uoči kvalifikacija košarkaška reprezentacija BiH ostala bez šestorice igrača

Urednik BiH Info Desk

FC Bosna Futsal kuca na vrata “Eliteserie” najvišeg ranga futsala u Norveškoj

Semjon Milošević: Mislim da je poštenije fudbal ugasiti, nego ga silovati i stavljati u ruke ljudi za koje je to jednostavna stvar

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment