Bosnia Appeal

“Most – bro” iz Danske obezjedio donaciju za Kantonalnu bolnicu Goražde

Vrijedna donacija stigla je u Goražde iz Danske, a obezbjedio ju je mladi Goraždanin Aldin Šalaka putem bošnjačkog udruženja “Most – bro” iz Danske.

Riječ je o opremi za Kantonalnu bolnicu Goražde I goraždanske škole

– Vrijednost donacije je oko 150.000 KM i riječ je o još jednoj u nizu značajnih donacija od Udruženja Bošnjaka “Most – bro” sa kojima sarađujem već duže vrijeme. Donacija sadrži operacioni sto sa pratećom opremom vrijedan 50.000 KM, sprave za rehabilitaciju, bolničke stolove za previjanje dok su za škole obezbijeđene pametne table, klupe i stolice, print/kopir aparati, projektori, laptopi, kancelarijski namještaj I druga oprema – pojašnjava Šalaka.

Napomenuo je da je pomoć u obezbjeđenju prijevoza donacije pružila Vlada BPK na čelu sa premijerkom Aidom Obućom, firma “Okac” d.o.o te Goraždani Emir Begović i Elvedin Šindra

– Zahvalni smo organizaciji “Most-bro” iz Danske koja je prepoznala potrebu da djeluje na području našeg kantona i ovo je drugi put da sarađujemo. Prošle godine su donirali krevete za Kantonalnu bolnicu, a sada su poslali vrijednu opremu za bolnicu i škole. Vlada je preuzela obavezu finansiranja troškova prijevoza od Danske do Goražda i zaista pohvaljujemo našeg sugrađanina i gradskog vijećnika Aldina Šalaku koji je uporan u nastojanju i pronalasku ovakvih prilika za BPK Goražde – istakla je premijerka Aida Obuća.  

Fena

Related posts

Veliki broj Jajčana koji žive u dijaspori svakodnevno pomaže javnu kuhinju u svom gradu

Emmaus i Bosnia Appeal u humanitarnoj akciji: Jedan obrok dnevno

MFS-EMMAUS: IFTARI I RAMAZANSKI PAKETI NA KUĆNI PRAG

Editor

Leave a Comment