Zdravlje

Sarajevo: Trinaest anesteziologa napušta Klinički centar

banner

Ministar zdravstva KS Haris Vranić potvrdio je informaciju da je 13 anesteziologa dalo otkaz na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, odgovarajući na pitanje zastupnika Aljoše Čampare. 

“Nažalost ili na njihovu sreću 13 anesteziologa dalo je otkaze na KCUS-u. U roku od ovih sedam dana otkaznog roka oni će prestati da rade. Mi smo dali čvrsta obećanja da niko neće ostati bez posla. Ne dozvoljavamo nikakvo ugrožavanje digniteta ili mobing koji su trpjeli aneteziolozi. Želimo ih zadržati da ne bi otišli izvan granica BiH. Ja ću vjerovatno u narednim satima tražiti hitnu sjednicu Vlade da vidimo kako ćemo odgovoiriti. Ovo je iznenađujuća situaicja.

Da li ćemo sada doći do konačnog odgovora na pitanje zašto se sve ovo dešava, da li je problem unutar KCUS-a sa odlaskom ljekara i sada anesteziologa. Ovaj odlazak je ogroman signal. Pozivam Federalnu vladu, federalnog ministra zdravstva da se probudi iz dubokog sna i da reaguje na ovo što se dešava u njegovoj nadležnosti. On je saučesnik u ovome što se dešava. Nemalo sam iznenađen i možete sami sebi dati odgovor šta je natjeralo 13 anesteziologa da rizikuju cijelu svoju karijeru i da ostanu bez posla”, kazao je Vranić. 

BHDINFODESK

Related posts

Možete li više puta koristiti jednokratne maske za lice?

BHD Info Desk Administrator

Ortoped Marko Ostojić je učio u velikom Chelseaju, a sad se vratio u svoju domovinu

BHD Info Desk Administrator

Mikrobiolog Branko Rihtman: Prva doza AstraZeneca smanjuje za 95 posto rizik hospitalizacije

Editor

Leave a Comment