Svijet

Izrael i Hamas nastavili razmjenu vatre

banner

Četvrtak je bio još jedan dan žestokih sukoba između Izraela i Hamasa, jer je u posljednja tri dana iz Pojasa Gaze u Izrael ispaljeno više od 1.700 projektila, dok je izraelska vojska izvela stotine zračnih napada na Gazu. Izrael je danas podvrgnuo Gazu najtežem bombardiranju do sad. Vojska napada enklavu iz zraka, ali i s mora.

BBC-jev dopisnik iz Gaze javlja da Izrael napada Gazu borbenim avionima, helikopterima, ali i ratnim brodovima. Tokom noći nebo iznad Gaze bilo je osvijetljeno velikim brojem eksplozija.

Palestinske familije koje žive blizu granice s Izraelom pobjegle su u strahu od kopnene invazije. Bijeg je uslijedio nakon što je IDF (Izraelske obrambene snage) na Twitteru objavio da “napada pojas Gaze”. No glasnogovornik Izraelske vojske kasnije je rekao da kopnena vojska nije ušla u Gazu.

Aljazeera javlja kako su tijela žene i njena tri sina, koji su poginuli u izraelskom zračnom udaru, nađena na sjeveru Gaze.
Posljednje žrtve povećavaju broj poginulih od ponedjeljka na 115, od čega je najmanje 31 dijete. Više od 600 osoba je ranjeno.


(Vijesti.ba)

Related posts

Skupe vize, kompleksne procedure: Zašto Velika Britanija pooštrava vizni režim i koliko je teško za bh. građane da putuju u Kraljevinu

Copo Sejo

Europol upozorava na prodaju lažnih vakcina protiv covida-19

Urednik BiH Info Desk

Državni pogreb kraljice Elizabete II, na ispraćaju stotine svjetskih lidera

Editor

Leave a Comment