Svijet

Osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić prebačen u zatvor na jugu Engleske

Osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić, prebačen je u zatvor na jugu Engleske i zdravstveno nije dobro, izjavio je Srni član tima odbrane Goran Petronijević.

Petronijević je naveo da se sa Karadžićem čula porodica, ali da ne može da precizira u koji je grad premješten na jugu Engleske.

“Nemamo nikakvu informaciju osim nezvanične, jer oni (sud) još nisu skinuli oznaku tajnosti sa njegovog transfera. Bojim se da detalje još ne možemo da iznosimo da nam ne bi pravili probleme posle prilikom odlaska /kod njega/”, dodao je Petronijević.

Predsjednik Mehanizma za krivične sudove u Hagu Karmel Ađijus odbio je 14. maja prigovor odbrane osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića na odluku o izdržavanju kazne doživotnog zatvora u Velikoj Britaniji, objavio je tada na Tviteru jedan od članova njegovog pravnog tima advokat Piter Robinson.

Ovim potezom, prema stavu Robinsona, Karadžić je osuđen na “kaznu samice do kraja života.

Prema pisanju “Večernjih novosti”, Karadžić se javio ćerki Sonji poslije prebacivanja u Englesku i rekao da su ga prebacili i da čeka premještaj sa trenutne lokacije na jug Britanije u zatvor koji se nalazi 100 kilometara od Sautemptona.

Srna/ Večernjih novost / N.N.

Related posts

Nebojša Regoje: Nema informacija da je neko od bh. državljana nastadao u zemljotresu

Editor

Austrija: Zatvaranje “radikalnih džamija” nakon terorističkog napada u Beču

Editor

“Tvrdi lockdown”: Austrija se sprema za potpuno zatvaranje

Editor

Leave a Comment