BiH dijaspora

(Video) Vratio se iz Švedske u BiH i osnovao uspješnu firmu

banner

Iz Mostara stiže gotovo pa nevjerovatna priča. IT stručnjak Senad Šantić kao dijete je pred ratnim vihorom otišao s roditeljima u Švedsku. Nakon okončanog školovanja, vratio se u Mostar i osnovao IT firmu. Bosanskohercegovačka je, ali uvjeti rada su zapadni. Uz natprosječna primanja, ova firma nudi i brojne druge pogodnosti svojim uposlenicima.

Kombinacija njegove želje da se vrati u rodnu zemlji i velik broj mladih i talentovanih ljudi u BiH urodili su osnivanjem IT kompanije prije četiri godine, priča Senad Šantić. Za kratko vrijeme kompanija se prometnula u jednu od vodećih u BiH, a za naše mlade ljude kao radnike Šantić ima samo riječi hvale.

SENAD ŠANTIĆ, vlasnik IT kompanije

“Mislim da su čak i više vrijedni nego ono što sam vidio u Švedskoj, gdje je omladina, posebno u IT sektoru, razmažena, hoće ovo da rade, neće ono. Ovdje omladina više grize, više su željni, pa i u tom nekom aspektu su čak i bolji nego ono što sam vidio u Švedskoj”, rekao je Šantić.

Ova kompanija mogla bi postati jedinstvena u BiH i po tome što je vlasnik svoje radnike odlučio o svom trošku odvesti na ljetni odmor u Tursku.

Ovaj mladi čovjek odlučio je da ponudi nešto svojoj zemlji i na neki način promijeni sliku o radu u realnom sektoru. Njegov primjer možda bi mogli slijediti i drugi vlasnici velikih kompanija koji svojim radnicima mogu dati, ako ne uplaćen odmor u inostranstvu, plate dovoljne za normalan i dostojanstven život.

Više u prilogu BHRT-a.

BHDINFODESK

Related posts

Najviše Bosanaca i Hercegovaca van BiH po glavi stanovnika živi u Saint Louisu

Urednik BiH Info Desk

Prije nego što krenete pogledajte troškove života u Njemačkoj

Urednik BiH Info Desk

Centralna manifestacija obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Švedskoj

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment