BiH dijaspora

(Video) Vratio se iz Švedske u BiH i osnovao uspješnu firmu

banner

Iz Mostara stiže gotovo pa nevjerovatna priča. IT stručnjak Senad Šantić kao dijete je pred ratnim vihorom otišao s roditeljima u Švedsku. Nakon okončanog školovanja, vratio se u Mostar i osnovao IT firmu. Bosanskohercegovačka je, ali uvjeti rada su zapadni. Uz natprosječna primanja, ova firma nudi i brojne druge pogodnosti svojim uposlenicima.

Kombinacija njegove želje da se vrati u rodnu zemlji i velik broj mladih i talentovanih ljudi u BiH urodili su osnivanjem IT kompanije prije četiri godine, priča Senad Šantić. Za kratko vrijeme kompanija se prometnula u jednu od vodećih u BiH, a za naše mlade ljude kao radnike Šantić ima samo riječi hvale.

SENAD ŠANTIĆ, vlasnik IT kompanije

“Mislim da su čak i više vrijedni nego ono što sam vidio u Švedskoj, gdje je omladina, posebno u IT sektoru, razmažena, hoće ovo da rade, neće ono. Ovdje omladina više grize, više su željni, pa i u tom nekom aspektu su čak i bolji nego ono što sam vidio u Švedskoj”, rekao je Šantić.

Ova kompanija mogla bi postati jedinstvena u BiH i po tome što je vlasnik svoje radnike odlučio o svom trošku odvesti na ljetni odmor u Tursku.

Ovaj mladi čovjek odlučio je da ponudi nešto svojoj zemlji i na neki način promijeni sliku o radu u realnom sektoru. Njegov primjer možda bi mogli slijediti i drugi vlasnici velikih kompanija koji svojim radnicima mogu dati, ako ne uplaćen odmor u inostranstvu, plate dovoljne za normalan i dostojanstven život.

Više u prilogu BHRT-a.

BHDINFODESK

Related posts

Život: Sedam desetljeća života u Americi slavi fra Pavao Maslać, čovjek koji svoju obitelj nije vidio 23 godine

Urednik BiH Info Desk

“Remembering Srebrenica” uručena Kraljičina nagrada za borbu protiv mržnje

Urednik BiH Info Desk

Maida Džumhur: Nakon završetka studija želim ostati u Turskoj

Editor

Leave a Comment