BiH dijaspora

Uskoro direktne aviolinije iz Sarajeva za skandinavske zemlje

banner

Kao rezultat javnog poziva za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo koji provodi Vlada Kantona Sarajevo u saradnji sa Turističkom zajednicom KS i Međunarodnim aerodromom Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine će uskoro biti direktno uvezan sa skandinavskim zemljama. Sarajevo će uskoro biti povezano direktnim aviolinijama sa Oslom i Štokholmom.

Komisija za stručnu ocjenu, nakon razmatranja zaprimljenih prijava, zapisnikom je utvrdila da je po Javnom pozivu pristigla jedna blagovremena prijava, a u pitanju je aviokompanija NORWEGIAN AIR AS.

Prijava aviokompanije Air Arabia je neblagovremeno pristigla, te nije ni razmatrana.

Svi detalji o letovima bit će objavljeni uskoro, saopćeno je sa Sarajevskog aerodroma.

Javni poziv, koji je bio otvoren do 12. februara 2024. godine, ima za cilj razvoj turizma, uspostavljanja novih destinacija i povećanja broja putnika. Prethodno je kroz javne pozive Sarajevo dobilo više novih direktnih aviokonekcija ili je povećan broj polazaka na destinacijama od strateškog značaja, te kao krajnji cilj ovog projekta Sarajevo će biti direktno povezano sa 12 atraktivnih destinacija: Milano, Geteborg, London, Memingen, Brisel, Solun, Antalija, Izmir, Atina, Skoplje, Oslo i Štokholm.

Fena

Related posts

REVOLUCIONARNO ČUDO MLADOG GRADITELJA MOSTOVA IZMEĐU BiH i NJEMAČKE NA POLITIČKOM, KULTURNOM I PRIVREDNOM POLJU

Urednik BiH Info Desk

Startala aviolinija Mostar -Rim

Editor

Priče medicinara iz Njemačke: Spašavaju živote zaraženih virusom

Editor

Leave a Comment