BiH dijaspora

Ambasador Mirza Hajrić uručio akreditivna pisma generalnoj guvernerki Novog Zelanda

Ambasador Bosne i Hercegovine za Novi Zeland sa sjedištem u Canberri (Australija) Mirza Hajrić je danas na svečanoj ceremoniji u Wellingtonu uručio akreditivna pisma generalnoj guvernerki Novog Zelanda Patsy Reddy.

Prilikom uručenja akreditivnih pisama ambasador Hajrić je generalnoj guvernerki Reddy prenio pozdrave Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izrazivši nadu da će veze između dvije zemlje u budućnosti biti još jače.

Tokom razgovora ambasador Hajrić je informirao generalnu guvernerku Patsy Reddy o velikim pomacima i napretku BiH na putu evropskih integracija istakavši važnost uloge novozelandskih vojnika u mirovnoj operaciji UN-a u Bosni i Hercegovini.

Generalna guvernerka Reddy je zaželjela uspjeh Bosni i Hercegovini na njenom putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

U nastavku razgovora, generalna guvernerka Novog Zelanda je naglasila da Bosna i Hercegovina i Novi Zeland dijele posvećenost zaštiti ljudskih prava i sloboda i da prepoznaju važnost uloge UN-a u očuvanju mira i sigurnosti u svijetu, te je u tom kontekstu istakla doprinos Bosne i Hercegovine tokom dvogodišnjeg sudjelovanja u radu Vijeća sigurnosti UN-a, kao i tokom učešća u mirovnim snagama UN-a u Istočnom Timoru, saopćeno je iz MVPBiH.

Related posts

Brčanka Ida Fazlić započinje doktorat na European Synchrotron Radiation Facility

Editor

Boston: Kompanija Tuzlaka Mirze Cifrića među 50 “najpametnijih” u svijetu

BHD Info Desk Administrator

ITALIJA: ZBOG UBISTVA STARICE UHAPŠENI SRBIJANCI I BOSANAC

Leave a Comment