Biznis

Pozitivna Bosna i Hercegovina: Duga Tehna – Proizvodnja i izvoz jedini pravi put do uspješne firme

banner

Martin Gaber, Izvršni direktor AHK- Predstavništva njemačke privrede u BiH, posjetio je kompaniju Duga-tehna iz Čitluka.

Predstavništvo njemačke privrede u BiH službeni je predstavnik ove zemlje u Bosni i Hercegocinii prva kontakt adresa za njemačke firme koje su zainteresirane za bh tržište.

Duga-tehna kao tvrtka koja ima veliki privredni  potencijal posebno je interesantana gosp. Gaberu iz razloga jer ova tfirma  iz Čitluka zahvaljujući kvalitetnim proizvodima iste izvozi u 60 zemalja diljem svijeta.

Martin Gaber je istakao kako je stvaranje nove vrijednosti jedini pravi put do stvaranja uspješne tvrtke, a Duga-tehna u svoje dvije moderne tvornice svaki dan proizvodi preko 400 visoko kvalitetnih proizvoda, i kao takva je jako pozitivan primjer biznisa u BiH.

“U privrednoj  situaciji i raznim administrativnim zaprekama koje su svojstvene BiH, svakako je poticajno da je tvrtka potput Duga-tehne opstala, da ima potencijala za razvoj te da svakodnevno raste, posebno u sredini u kojoj je industrija skoro nestala” – istakao je Gaber u razgovoru za Dnevno.ba, te dodao kako će Predstavništvo njemačke privrede u BiH svakako otvoriti vrata suradnje Duga-tehni, kao što je već otvorilo i pomoglo mnogim tvrtkama u BiH.

U teškoj situacija za privrednika kakva je trenutno u BiH kompanija se uspješno bori sa konkurencijom i svakodnevno u svom odjelu za istraživanje i razvoj radi na razvijanju novih ideja i kreiranju novih proizvoda.

„Kvalitetne inovacije osnovni su preduslov daljnjeg razvoja proizvodnje i uspješnosti proizvoda na tržištu. Kako bi bili kontinuirano kvalitetni a opet pratili trendove ovih dana smo u našem laboratoriju angažirali gosp. Uwe Thiesa, vrhunskog stručnjaka iz Njemačke, kako bi svojim iskustvom pomogao našim tehnolozima u razvoju novih visokokvalitetnih proizvoda“ – istakao je Davorin Dodig, direktor ove tvrtke.

Boravak Uwe Thiesa, stručnjaka iz SES-a (Zaklada Njemačke industrije za međunarodnu suradnju) je još jedan povod posjete Martina Gabera čitlučkoj tvrtci, budući da je Thies međunarodni ekspert s dugogodišnjim iskustvom u industriji boja i lakova.

On u laboratoriju Duga-tehne ovih dana prenosi svoje znanje o formuliranju i proizvodnji boja i lakova, što će Duga-tehni otvoriti još širi put na međunarodno tržište.

Pripremila: Suzana Ćivša

Related posts

Četiri kompanije iz BiH na sajmu ELMIA u Švedskoj

Editor

Jacksonville: Potpredsjednik SAD-a Mike Pence pohvalio biznismena Mirzu Pilakovića

Editor

Findessa Live i Fondacija Mozaik udružili snage za podršku izvrsnim poslovnim idejama

Editor

Leave a Comment