BiH dijaspora

(Video) Bike club Austrija: Bosanski biciklisti se spremaju za ovogodišnji maraton Bihać – Srebrenica

Ono što krasi našu dijasporu, jeste ogromna ljubav prema domovini, koju pokazuje svojim povratkom svake godine u svoj rodni kraj u kojem obnavlja rodbinske veze, tradiciju, običaje, ali se sjeti i starih dobrih vremena.

Ovih dana smo posjetili Bike club Austrija i bili prijatno iznenađeni, kada smo saznali da ovaj klub koji okuplja naš svijet u Austriji upravo planira posjetu našoj domovini, ali ovoga puta na specifičan način. Oni će ovoga puta učiniti to onako kako to čine strastveni biciklisti i na svom putu sastat će se sa biciklistima iz ostalih djelova Evrope. Krajnja destinacija će im biti Srebrenica i put „Marša mira“. Iz Beča za Bihać a potom za Srebrenicu kreću 3.jula.

O njihovoj interesantnoj maršruti i specifičnostima ovog poduhvata, ali i zgodama i nezgodama koje ih očekuju razgovarali smo sa predsjednikom ovog kluba Esadom Bukurićem. Vjerujemo da će ova preljepa biciklistička manifestacija doprinjeti  okupljanju dijaspore, novim poznanstvima i jačanju veza sa Bosnom i Hercegovinom kroz jedan od najljepših načina i u znak sjećanja na žrtve Srebrenice.

Prilog priredio: Vahidin Mulamustafić

Montaža: Senad Hadžić

Podrinjemedia.ba

Related posts

Bosanka najmlađi član Vlade Norveške

Urednik BiH Info Desk

“Friends of Prijedor”: U Chicagu održana svečana akademiju povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Editor

Belma Čančar povratnica iz Australije: Čežnja za BiH bila je uvijek prisutna

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment