Video

Bosanski Brod: Granični policajac razbio telefon građaninu nakon što je ovaj odbijao prekinuti snimanje

Jučer oko 12 časova na graničnom prijelazu Brod dogodio se incident u kojem su učestvovali pripadnici Granične policije i jedan državljanin Švicarske.

Kako piše portal Crna Hronika, sukob i fizički nasrtaj policijskih službenika na stranog državljanina se dogodio nakon što je ovaj odbijao prekinuti snimanje mobilnim telefonom.

Saznajemo da se radi o Borche Stojanovu koji živi u Švicarskoj. On je u Bosni i Hercegovini želio posjetiti sestru i zeta, i tvrdi da nije bio upoznat sa mjerama i naredbama na snazi, te nije imao test na koronavirus pri ulasku u našu zemlju.

Prema njegovim riječima, nakon što je upitao gdje može uraditi test, kako bi mu ulazak u BiH bio odobren, policijski službenik je počeo galamiti i pljuvati državljana Švicarske, kako su otkrili iz porodice za portal Crna Hronika. Potom je mobilnim telefonom počeo snimati službenika, što je dovelo do kulminacije sukoba.

Na snimku se vidi naguravanje Stojanova sa više pripadnika granične policije i otimanje mobitela, ali se i čuju pozivi upomoć. Stojanov je onima koji su se zatekli na graničnom prijelazu govorio i da snimaju šta se dešava, ali se niko nije usudio.

U 19:30 istog dana Stojanov je bio saslušan u PU Brod, a navodi da nije dobio nikakvu kaznu, odnosno prekršajni nalog. Njegova porodica kaže da namjerava da tuži policijske službenike za ozljede, kao i za uništavanje privatnog vlasništva, s obzirom da je prilikom naguravanja stradao mobilni telefon.

Related posts

Serijal: “Bosna – Sudbina prekrojene zemlje” (V epizoda)

Urednik BiH Info Desk

Serijal: “Bosna – Sudbina prekrojene zemlje” (IV epizoda)

Urednik BiH Info Desk

Zašto je smrtnost opala kod teže oboljelih COVID -19 pacijenata?

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment