Sport

Bosanskohercegovačke košarkašice danas igraju prvu utakmicu na Eurobasketu

banner

Evropsko prvenstvo za košarkašice počinje danas u Španiji i Francuskoj, a među 16 najboljih ekipa na Starom kontinentu nalazi se i Bosna i Hercegovina.

Naše košarkašice će na velikom takmičenju zaigrati nakon 22 godine i Evropskog prvenstva 1999. godine. Plasman na Eurobasket izabranice Gorana Loje izborile su kroz kvalifikacionu grupu C u kojoj su zabilježile pet pobjeda i samo jedan poraz.

BiH je na eurobasketu smještena u grupu C koja se igra u francuskom gradu Strasbourgu sa selekcijama Belgije, Turske i Slovenije.

Naša reprezentacija prvu utakmicu igra danas u 15 sati protiv Belgije, koju predvodi vjerovatno najbolja Evropljanka Emma Meesseman.

Prvoplasirane selekcije iz četiri grupe će izboriti plasman u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije igrati osminu finala. Ekipe koje zauzmu posljednje mjesto u grupama odmah završavaju takmičenje. Finalni susret je na rasporedu 27. juna.

Za našu reprezentaciju će nastupati Milica Deura, Miljana Džombeta, Nikolina Babić, Dragana Domuzin, Marica Gajić, Nikolina Delić, Melisa Brčaninović, Nikolina Džebo, Irena Vrančić, Matea Tavić, Anđela Delić i Jonquel Jones.

Raspored utakmica grupe C:

Četvrtak: BiH – Belgija (15:00), Slovenija – Turska (18:00)

Petak: BiH – Turska (12:00), Belgija – Slovenija (15:00)

Nedjelja: BiH – Slovenija (12:00), Turska – Belgija (15:00)

Related posts

LAS VEGAS: POČEO BALKAN SOCCER CAMP

Selma Kulo mlada košarkašica blista u SAD

Urednik BiH Info Desk

SARAJEVO: U SUBOTU STARTA “BALKAN SOCCER CAMP”

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment