BiH dijaspora

Dortmund: Održan Marš mira za žrtve genocida u Srebrenici

banner

U njemačkom gradu Dortmundu danas je održan Marš mira za žrtve genocida u Srebrenici, još jedan je ovo u nizu događaja kojom bh. dijaspora obilježava stradanje Bošnjaka iz 1995. godine.

Mehamed Valjevac iz Udruženja Amanet, koje je organizoralo marš mira, kazao je kako je poruka univerzalna – Da se ne zaboravi.

“Mi u Njemačkom društvu želimo nastaviti raditi protiv tog trenda zaborava. Želimo predati zahtjev za davanje imena trgu ili ulici u Dortmundu u sjećanje na žrtve genocida”, izjavio je on.

Muamer ef. Mujarić kaže kako 11. juli predstavlja događaj koji Bošnjaci ne smiju zaboraviti.

“To je bila teška boljka koju smo preživjeli. Poruka je da smo shvatili da se jedan takav događaj ne smije ponoviti”, kazao je efencija Mujarić.

Pored građana, između ostalih, Maršu mira za žrtve genocida pridružio se zamjenik premijera pokrajine Sjeverna Rajna, Sabine Poschmann iz Parlamenta u Berlinu, Volkan Baran, pokrajinski parlamentarac, Sener Cebeci, generalni turski konzul i Samir Bouaissa, predstavnik komiteta muslimana u Sjevernoj Rajni.

Related posts

Crne prognoze: Bosna i Hercegovina će uskoro imati manje od DVA MILIONA STANOVNIKA

Editor

Otvoreno pismo gradonačelniku Prijedora Milenku Đakoviću: Proglasite 20. juli Danom žalosti za nevino ubijene žrtve genocida u Prijedoru

Editor

Adis Burazerović IT inženjer u Londonu: Elektronsko glasanje smanjuje izbornu prevaru

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment