Dopunske škole

Pukovnik Edin Čizmić najuzorniji polaznik na Kraljevskom koledžu za odbrambene studije u Londonu

banner

Pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, pukovnik Edin Čizmić, 14. jula 2021. godine, na svečanoj ceremoniji povodom završetka jednogodišnjeg školovanja, proglašen je za najuzornijeg polaznika na Kraljevskom koledžu za odbrambene studije u Londonu, Ujedinjeno Kraljevstvo.

om prilikom, predstavnici Koledža su istakli da su bez obzira na pandemiju korona virusa uspješno realizovani svi zacrtani ciljevi iz zahtjevnog plana i programa ovog školovanja. Prema ustaljenoj praksi, na kraju školovanja, polaznici biraju najboljeg medju njima,  pri  čemu se pri odabiru rukovode doprinosom koji  je ta osoba ostvarila pri pomoći svojim kolegama u savladavanja nastavnog gradiva, ali se i istakla pri ispoljavanju ljudskih, moralnih i društvenih vrijednosti. 

Po drugi put ova nagrada je dodijeljena polazniku iz Bosne i Hercegovine. Nagrada je dodijeljena pukovniku Edinu Čizmiću, koji je tom prilikom imao čast da se obrati prisutnima, u svoje, te u ime svih ostalih polaznika školovanja.

Treba istaći da se već duži niz godina pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine školuju na Kraljevskom koledžu za odbrambene studije, na poziv i pod pokroviteljstvom Vlade Velike Britanije, a u sklopu sadržajne i značajne saradnje koju Bosna i Hercegovina i Velika Britanija ostvaruju u sferi odbrane.

Ove godine Koledž je pohađao 101 polaznik iz 54 zemlje svijeta, među kojima su se nalazili politički i vojni dužnosnici, diplomate i predstavnici poslovnog sektora.

Link: Pukovnik Edin Čizmić najuzorniji polaznik na Kraljevskom koledžu za odbrambene studije u Londonu (mod.gov.ba)

Related posts

STUTTGART – ODRŽANI SUSRETI BOSANSKIH ŠKOLA: DJEČIJA ODA DOMOVINI – BOSNI I HERCEGOVINI!

BHD Info Desk Administrator

U STUTTGARTU, U NEDJELJU, 9. JULA 2023. GODINE: JEDNA SI JEDINA – BOSNA I HERCEGOVINA!

Urednik BiH Info Desk

Podrška nastavnicima i učenicima: Digitalna sredstva za učenje na daljinu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment