BiH dijaspora

SBHUD/apel bh. građanima u Danskoj: Dočekajte spremno izbore 2022. u BiH

Savez bosanskohercegovačkih udruženja u Danskoj (SBHUD) apeluje bosanskohercegovačkim građanima koji žive u Kraljevini Danskoj da provjere rok važenja svojih ličnih dokumenata – lične karte, putne isprave (pasoša) i vozačke dozvole i, u slučaju potrebe, na vrijeme podnesu zahtjev za zamjenu kako bi spremno dočekali proces registracije za Opće izbore 2022.

Zahtjevi za gore spomenute dokumente mogu se, za vrijeme boravka u Bosni i Hercegovini, predati u matičnom uredu općine u kojoj se nalazi adresa prebivališta, dok se zahtjev za putnu ispravu (šasoš) može se predati i u Ambasadi BiH u Kopenhagenu.

Građanima je omogućeno da se putem web stranice Ambasade BiH u Kopenhagenu upoznaju sa postupkom podnošenja zahtjeva za izdavanje pasoša, ukoliko isti žele izvaditi u Ambasadi BiH u Kopenhagenu.

Ambasada će poduzeti sve neophodne mjere i radnje kako bi olakšala izdavanje putne isprave (pasoša) našim građanima koji žive u Danskoj. Prije podnošenja zahtjeva za izdavanje putne isprave potrebno je putem telefona (+45 3333 8040) zakazati datum i vrijeme podnošenja zahtjeva.

Također, posredstvom Ambasade BiH u Kopenhagenu građani mogu predati zahtjev za dostavu izvoda iz matične knjige rođenih i uvjerenja o državljanstvu BiH.

SBHUD

Related posts

Naši u Americi: Nihad Poljaković OD ZVORNIKA DO KOLORADA

BHD Info Desk Administrator

Australija: Portal AUBHA obustavlja rad

BHD Info Desk Administrator

U STUTTGARTU ODRŽANA MANIFESTACIJA „DRAGULJI IZ BOSANSKOHERCEGOVAČKE SEHARE“: U ZNAKU SEVDAHA I MAKA DIZDARA

Leave a Comment