Film/Tv

Pripreme za početak 27. Sarajevo Film Festivala u punom jeku

banner

Pripreme lokacija za projekcije 27. Sarajevo Film Festivala u punom su jeku! Jedna od najatraktivnijih festivalskih lokacija – Ljetno kino Coca-Cola, gdje se prikazuju filmovi iz Open Air programa, podijeljena je u sektore. Između svakog reda je dodatni razmak čime se omogućuje potrebna fizička distanca, a svaki gledatelj dobija više prostora samo za sebe. Osobe koje dođu zajedno mogu sjediti jedni pored drugih.

Uživajte u jedinstvenoj atmosferi gledanja filmova iz Open Air programa na najvećem kino platnu u regiji! 27. Sarajevo Film Festival je COVID-siguran događaj koji će se održati u skladu sa mišljenjem Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i prema mjerama i uputama koje je za održavanje Sarajevo Film Festivala izdao Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Festival počinje u petak, 13. augusta svjetskim premijerama dva bosanskohercegovačka filma: DESET U POLA Danisa Tanovića i omnibusom PISMA S KRAJEVA SVIJETA filmskog kolektiva Bistrik7, međunarodne grupe reditelja prve generacije na sarajevskoj film.factory kultnog reditelja Béle Tarra.

Anti-COVID mjere podrazumijevaju da su svi posjetioci festivala evidentirani kao vakcinisani, preboljeli ili testirani, te uključuju obaveznu dezinfekciju ruku i obuće, fizički razmak i nošenje zaštitne maske prilikom ulaska i izlaska sa zatvorenih festivalskih lokacija. Nošenje maske preporučuje se i za vrijeme projekcije. Zbog smanjenih kapaciteta kina, potrebno je sjediti na obilježenim sjedištima. 

Kako bi gledaocima olakšali i ubrzali pristup festivalskim lokacijama, Festival će izdavati COVID-sigurne akreditacije. 

Kako do COVID-sigurne akreditacije na 27. Sarajevo Film Festivalu?

1. Online
Popunite e-formu na ovom linku: https://vp.eventival.com/sarajevoff/2021, uploadujte jedan od tri moguća dokaza. Nakon provjere validnosti dokumenata, naš tim vam šalje COVID-sigurnu akreditaciju na vašu adresu elektronske pošte. Ukoliko već imate Eventival nalog, e-formu popunite na ovom linku: https://vp.eventival.com/sarajevoff/2021/custom-form/covid-19-accreditation/show.

2. Na lokaciji

U glavnom Box Office-u (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) dajte svoje podatke i predočite jedan od tri moguća dokaza*. Nakon provjere validnosti dokumenata, naš tim vam šalje COVID-sigurnu akreditaciju na vašu adresu elektronske pošte ili se akreditacija printa na licu mjesta. 

Za šta je sve potrebna COVID-sigurna akreditacija na 27. Sarajevo Film Festivalu?

COVID-sigurna akreditacija nije Vam potrebna za kupovinu ulaznica za 27. Sarajevo Film Festivalu, ali jeste za ulazak u sva kina u kojima se Festival održava. Na ulazu u kino prvo ćete pokazati isprintanu ili digitalnu validnu COVID-sigurnu akreditaciju, a nakon toga kino ulaznicu.

MOGU LI UĆI NA PROJEKCIJE I BEZ COVID-SIGURNE AKREDITACIJE?

Da, na ulazu u kino uz ulaznice, pokažite dokument kojim se potvrđuje vakcinacija, ili da ste preboljeli COVID ili validan negativan test i Vaš lični dokument. 

Šta još Sarajevo Film Festival radi kako bi olakšao dobivanje COVID-sigurne akreditacije za svoje posjetioce?

Partnerske laboratorije Eurofarm i Alea Genetički Centar će imati svoje punktove na festivalskim lokacijama na kojima će se uz ulaznice moći testirati po sniženim cijenama od 15 KM za antigenski test.

ŠTA VAM TREBA 

1. Primljene obje doze vakcine, te da je prošlo najmanje 14 dana nakon druge doze vakcine, odnosno 14 dana od vakcine (Johnson & Johnson’s Janssen COVID-19 Vakcina) koja se prima u jednoj dozi, ili 

2. da ima potvrdu da je prebolovao COVID-19 ne stariju od 6 mjeseci od obolijevanja, ili

3. negativan test (PCR ili antigenski) ne stariji od 48 sati.

27. Sarajevo Film Festival bit će održan od 13. do 20. augusta 2021.

BHDINFODESK

Related posts

San Sebastian film festival: U zvaničnom programu film “Earwig” rediteljice Lucile Hadžihalilović

BHD Info Desk Administrator

Njemačka: Predstavljena retrospektiva filmova Jasmile Žbanić na 23.GoEast Film Festivalu

Editor

Dževdet Tuzlić na francuskom festivalu

Editor

Leave a Comment