Promo

„Desant na Jajce 2021.“: DJ Mahmut Orhan i „Divanhana“ ispod Plivskog vodopada

U Jajcu će od 25. do 28. augusta biti održan kulturno-turistički događaj „Desant na Jajce 2021.“, u sklopu kojeg će kao zvijezde muzičkog programa ispod spektakularnog Plivskog vodopada nastupiti čuveni turski DJ i producent Mahmut Orhan (petak, 27. avgust) i vrhunski interpretatori sevdaha, grupa „Divanhana“ (subota, 28. avgust).

Također, od 25. do 28. avgusta na tvrđavi u Jajcu bit će realizirane reprizne filmske projekcije najboljih filmova sa ovogodišnjeg, 27. Sarajevo Film Festivala.

U istom periodu će u izložbenom prostoru Info centra JU Agencije Jajce biti upriličena izložba najznačajnijih radova umjetničkog studija Articoolisan iz Sarajeva.

Organizatori događaja „Desant na Jajce 2021.“ su Inicijativa „Odmori u BiH“ i JU Agencija Jajce, a pokrovitelji su Općina Jajce i općinski načelnik Edin Hozan, Vlada Kantona / Županije Srednja Bosna, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta FBiH.

„Desant na Jajce 2021.“  (desant od francuskog descente = silazak, spuštanje, iskrcavanje…) događaj je čiji je cilj obogatiti kulturnu ponudu Jajca u ljetnom periodu, sa namjerom da se u ovaj grad privuče što više turista, ali i da se promovira bogata kulturno-historijska i prirodna baština Kraljevskog grada Jajca.

P.R.

Related posts

Saradnja firmi iz BiH i Linza: Garaže iz Cazina bit će postavljene širom Austrije

BHD Info Desk Administrator

Esmir Kadrić: Od izbjeglice do lidera i zastupnika svjetski poznatog brenda

Editor

Frankfurt: Braća Ifet i Fadil Šiljević vratili se „staroj ljubavi“ – ugostiteljstvu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment