BiH dijaspora

Slovenija promjenila odluku vezano za putnike u tranzitu

Prema ranijoj odluci koja je objavljena prošle subote, a trebala je stupiti na snagu 23. avgusta, putnici u tranzitu više nisu bili izuzeti od odluke o obveznom karantinu ako ne posjeduje potvrdu o cijepljenju, da su bolest preboljeli ili negativni test (tzv. PCT uslov)

Putnici u tranzitu kroz Sloveniju i dalje neće morati na granici dokazivati svoj covid status do 29. avgusta, saopćila je u petak slovenska vlada nakon što je promijenila svoju odluku po kojoj bi morali na granici pokazati potvrdu da su vakcinisani protiv covida-19, da su ga preboljeli ili su negativno testirani.

Ova odluka na snazi je do 29. avgusta, objavila je Vlada u Ljubljani u petak.

Do tada za putnike u tranzitu i dalje vrijedi izuzeće po kojemu ne moraju na granici dokazivati svoj covid status ako u najkraćem roku, a ne duže od 12 sati, izađu iz Slovenije.

Prema ranijoj odluci koja je objavljena prošle subote, a trebala je stupiti na snagu 23. avgusta, putnici u tranzitu više nisu bili izuzeti od odluke o obveznom karantinu ako ne posjeduje potvrdu o cijepljenju, da su bolest preboljeli ili negativni test (tzv. PCT uslov).

PCT i dalje ostaje uvjet za ulazak u Sloveniju, a uz putnike u tranzitu izuzeće od toga pravila su i radnici u međunarodnom prevozu, prekogranični radnici, vlasnici zemlje i nekretnina u pograničnom području te djeca mlađa od 15 godina uz pratnju roditelja ili skrbnika, prenosi Hina.

Related posts

Dr. Ervin Sejdić genije iz Modriče: Naučnik sa nagradom Baraka Obame

ČESTITAMO: OSAMNAEST GODINA RADA WEB-MAGAZINA BOŠNJACI.NET

Editor

BiH dobiva Počasni konzulat u Đenovi

Leave a Comment