Dopunske škole

Fondacija Bosana: Na ovogodišnji konkurs pristiglo ukupno 125 aplikacija

Fondacija Bosana nedavno je raspisala konkurs za dodjelu stipendija studentima državnih fakulteta u Bosni i Hercegovini, za akademsku 2021/2022. godinu.

Danas je iz ove fondacije saopćeno kako je na ovogodišnji konkurs pristiglo ukupno 125 aplikacija.

– Mi u Bosani kažemo #EducationChangesEverything i zaista je tako! Misija američke Fondacije Bosana je da pomogne mladim ljudima Bosne i Hercegovine koji žele da se školuju, uče, nadograđuju, da bi izgradili bolju budućnost za sve u BIH! Bosana je za 10 godina postojanja pružila stipendije za 138 studenata/ica i mi smo jako ponosni na sve njih, poručuju iz Fondacije.

Sam proces odabira dobitnika stipendije izgleda ovako:

– od pristiglih aplikacija, komisija predlaže 20 najboljih,

– Bosana tim kontaktira sve odabrane kandidate,

– intervju sa kandidatima,

– nakon 15. septembra objavljuju se dobitnici Bosana stipendije.

Putem svog LinkedIn naloga izrazili su radost što će uskoro upoznati odabrane kandidate, te se zahvaljuju svim aplikantima na interesovanju i učešću u konkursu.

Fondacija Bosana je neprofitna organizacija, sa sjedištem u Los Angelesu, osnovana od strane mladih profesionalaca BiH porijekla. Fondacija radi na osnaživanju marginaliziranih mladih ljudi nudeći im pristup obrazovanju i profesionalnom razvoju. Osnivačica je Senita Slipac Kalamujić, inspirisana načinom razmišljanja djece u Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Zenici.

Do sada su kroz svoje aktivnosti, za stipendiranje studenata prikupili preko 1,2 miliona američkih dolara, od strane preko 2.000 donatora i pristalica. Promijenili su 138 života, a trenutno stipendiraju 49 studenata.

BHDINFODESK

Related posts

Renatin amanet da o Bosni piše iz Belgije

Editor

Potporučnik Oružanih snaga BiH najbolji strani polaznik Pješadijske rodovske škole u Republici Turskoj

Urednik BiH Info Desk

Učenje maternjeg jezika u predškolskoj dobi u dijaspori

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment