BiH dijaspora

Putovanja: Američki State Department upozorio svoje građane na opasnosti u BiH

Američki State Department izdao je nova upozorenja za sve Amerikance koji putuju u Bosnu i Hercegovinu pod nazivom Alert: Bosnia and Herzegovina Travel Advisory Level 3: Reconsider Travel, a zbog nesigurnosti i mogućih terorističkih napada. Upozorenje je prenIJela i web stranica Ambasade SAD u BiH.

Razmislite o putovanju u Bosnu i Hercegovinu zbog pandemije COVID-19. Pojačajte oprez u Bosni i Hercegovini zbog terorizma i nagaznih mina.

Prije nego što planirate bilo koje međunarodno putovanje, pročitajte stranicu COVID-19 State Departmenta.

Sažetak: Terorističke grupe nastavljaju smišljati moguće napade u Bosni i Hercegovini. Teroristi mogu napadati s malo ili bez upozorenja, ciljajući na turistička mjesta, saobraćajna čvorišta, tržnice/trgovačke centre, objekte lokalne uprave, hotele, klubove, restorane, bogomolje, parkove, velike sportske i kulturne događaje, obrazovne ustanove, zračne luke i druge javne površine.

Minska polja i mine su prisutni u cijeloj Bosni i Hercegovini. Iako su sumnjiva opasna područja obično jasno označena, svake godine ubijeno ili ozlijeđeno nekoliko ljudi.

Centri za prevenciju bolesti (CDC) izdali su Obavijest o zdravstvenom stanju na putovanju za Bosnu i Hercegovinu 3. stupnja zbog COVID-19, koja ukazuje na visoku razinu COVID-19 u zemlji.

Vaš rizik od dobivanja COVID-19 i razvoja teških simptoma može biti manji ako ste potpuno cijepljeni cjepivom koje je odobrila FDA. Prije planiranja bilo kakvog međunarodnog putovanja, molimo vas da pregledate posebne preporuke CDC -a za potpuno cijepljene i necijepljene putnike.

Posjetite stranicu AmbasadeCOVID-19 za više informacija o COVID-19 i srodnim ograničenjima i uvjetima u Bosni i Hercegovini.

Related posts

Njemačka: Muž ubio mladu Bosanku i njeno tijelo bacio u jezero

BHD Info Desk Administrator

Saint Louis: Preko 1.300 Bošnjaka klanjalo Bajram-namaz

Kanadske čestitke za Dan nezavisnosti BiH su najbolji odgovor negatorima nezavisnosti BiH

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment