Bosnia Appeal

Anonimna Sarajka uplatila novac za operaciju Faruka Geljića

banner

Uoči Svjetskog dana humanitarnih akcija naša divna sugrađanka koja je željela ostati anonimna, uplatila je 15.350 eura za operativni zahvat i fizikalne terapije malenog Faruka Geljića iz Sarajeva za koga je Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za prikupljanje sredstava.

U dogovoru sa porodicom, novac prikupljen apelom za Farukovu operaciju u Turskoj, bit će preusmjeren u programska sredstva za liječenja drugih oboljelih građana.

“Naš Faruk krajem mjeseca putuje u Tursku, a Udruženje Pomozi.ba će snositi troškove prevoza i boravka u Turskoj, kao i troškove njegovog daljnjeg liječenja, jer će mu već nakon šest mjeseci biti potreban zahvat vađenja unutrašnjih implantata”, naveli su iz udruženja Pomozi.ba.

Podsjećamo, maleni Faruk je većinu svog života proveo u bolnicama, jer mu je nakon rođenja ustanovljeno iščašenje oba kuka i zakrivljeno stopalo. On boluje i od hidrocefalusa, te su mu čim se rodio urađene dvije operacije i ugrađen šant. Nadamo se da će nakon predstojeće operacije u Turskoj, ovaj hrabri dječak napokon prohodati.

Pomozi.ba

Related posts

Deseta godišnjica ‘Nove Nade’: Most između ljudi u Norveškoj i BiH je izgrađen

Editor

MFS-EMMAUS: Poziv za akciju pomoći migrantima u Bosni i Hercegovini

Travnik: Norveški humanitarac osigurao minibus za Udruženje “Sreća za sve”

Editor

Leave a Comment