Bosnia Appeal

Anonimna Sarajka uplatila novac za operaciju Faruka Geljića

Uoči Svjetskog dana humanitarnih akcija naša divna sugrađanka koja je željela ostati anonimna, uplatila je 15.350 eura za operativni zahvat i fizikalne terapije malenog Faruka Geljića iz Sarajeva za koga je Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za prikupljanje sredstava.

U dogovoru sa porodicom, novac prikupljen apelom za Farukovu operaciju u Turskoj, bit će preusmjeren u programska sredstva za liječenja drugih oboljelih građana.

“Naš Faruk krajem mjeseca putuje u Tursku, a Udruženje Pomozi.ba će snositi troškove prevoza i boravka u Turskoj, kao i troškove njegovog daljnjeg liječenja, jer će mu već nakon šest mjeseci biti potreban zahvat vađenja unutrašnjih implantata”, naveli su iz udruženja Pomozi.ba.

Podsjećamo, maleni Faruk je većinu svog života proveo u bolnicama, jer mu je nakon rođenja ustanovljeno iščašenje oba kuka i zakrivljeno stopalo. On boluje i od hidrocefalusa, te su mu čim se rodio urađene dvije operacije i ugrađen šant. Nadamo se da će nakon predstojeće operacije u Turskoj, ovaj hrabri dječak napokon prohodati.

Pomozi.ba

Related posts

Prijedor: SVEČANA AKADEMIJA FONDACIJE ‘’IDRIZ JAKUPOVIĆ’’

Bošnjački džemat “Hilal BCS” iz Dewsbury: Pomoć migrantima u Bosni i Hercegovini

BHD Info Desk Administrator

Cazin: Veliki humanitarni koncert za Jasmina Šiljdedića Jaska

Leave a Comment