Video

Dubioza Kolektiv – Kafana

banner

Dubioza Kolektiv je na svom YouTube kanalu objavila novi videospot za pjesmu “Kafana”. Radnja je smještena u tipičnu lokalnu kafanu u kojoj prekaljena cugerska ekipa spremno dočekuje početak zombi apokalipse.

Ovo je prvi single sa predstojećeg albuma čiji se izlazak očekuje početkom sljedeće godine.

Riječ je o prvom bosanskohercegovačkom horor video spotu.

Radnja je smještena u tipičnu lokalnu kafanu u kojoj prekaljena cugerska ekipa spremno dočekuje početak zombi apokalipse.

“Pjesma ‘Kafana’ je nastala za vrijeme najstrožeg lockdown-a, kada zbog objektivnih okolnosti nismo bili u mogućnosti da sjedimo za šankovima u našim omiljenim ugostiteljskim objektimau. Bol i frustraciju uzrokovanu ovim hendikepom smo pretočili u emotivnu power-folk baladu – koja šalje jaku poruku o tome koliko nam je kafana, kao osnovna ćelija ljudskog društva, nedostajala tokom pandemije. Za ilustraciju ovog zastrašujućeg iskustva – jedino adekvatno rješenje je bio žanr horor filmova, a čak i ovako zastrašujuća ekranizacija nije ni do koljena stvarnom užasu koji smo osjećali”, kazali su članovi Dubioza Kolektiva.

Video spot je režirao Irfan Avdić, a za zastrašujuće uvjerljive maske zombija je bio zadužen Miroslav Lakobrija. U glavnim ulogama se osim članova Dubioza Kolektiva pojavljuju i Mario Drmać, Edis Bilić, Marko Šelić – Marčelo, Almir Kurt Kugla i Mona Muratović.

Related posts

Edin Hasanović je zvijezda popularnog Netflixovog filma “All Quiet on the Western Front”

BHD Info Desk Administrator

Poslušajte novu pjesmu koju su Frajle posvetile Đoletu Balaševiću

Editor

Dino Merlin predstavio novi spot i pjesmu “Krive karte”

Editor

Leave a Comment