Video

Dubioza Kolektiv – Kafana

Dubioza Kolektiv je na svom YouTube kanalu objavila novi videospot za pjesmu “Kafana”. Radnja je smještena u tipičnu lokalnu kafanu u kojoj prekaljena cugerska ekipa spremno dočekuje početak zombi apokalipse.

Ovo je prvi single sa predstojećeg albuma čiji se izlazak očekuje početkom sljedeće godine.

Riječ je o prvom bosanskohercegovačkom horor video spotu.

Radnja je smještena u tipičnu lokalnu kafanu u kojoj prekaljena cugerska ekipa spremno dočekuje početak zombi apokalipse.

“Pjesma ‘Kafana’ je nastala za vrijeme najstrožeg lockdown-a, kada zbog objektivnih okolnosti nismo bili u mogućnosti da sjedimo za šankovima u našim omiljenim ugostiteljskim objektimau. Bol i frustraciju uzrokovanu ovim hendikepom smo pretočili u emotivnu power-folk baladu – koja šalje jaku poruku o tome koliko nam je kafana, kao osnovna ćelija ljudskog društva, nedostajala tokom pandemije. Za ilustraciju ovog zastrašujućeg iskustva – jedino adekvatno rješenje je bio žanr horor filmova, a čak i ovako zastrašujuća ekranizacija nije ni do koljena stvarnom užasu koji smo osjećali”, kazali su članovi Dubioza Kolektiva.

Video spot je režirao Irfan Avdić, a za zastrašujuće uvjerljive maske zombija je bio zadužen Miroslav Lakobrija. U glavnim ulogama se osim članova Dubioza Kolektiva pojavljuju i Mario Drmać, Edis Bilić, Marko Šelić – Marčelo, Almir Kurt Kugla i Mona Muratović.

Related posts

„Dream team babe“

Editor

Serijal: “Bosna – Sudbina prekrojene zemlje” (VI epizoda)

BHD Info Desk Administrator

Nakon Ljubuškog Halid Bešlić “osvojio” i tvrđavu Kastel u Banjaluci

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment