Video

Dubioza Kolektiv – Kafana

banner

Dubioza Kolektiv je na svom YouTube kanalu objavila novi videospot za pjesmu “Kafana”. Radnja je smještena u tipičnu lokalnu kafanu u kojoj prekaljena cugerska ekipa spremno dočekuje početak zombi apokalipse.

Ovo je prvi single sa predstojećeg albuma čiji se izlazak očekuje početkom sljedeće godine.

Riječ je o prvom bosanskohercegovačkom horor video spotu.

Radnja je smještena u tipičnu lokalnu kafanu u kojoj prekaljena cugerska ekipa spremno dočekuje početak zombi apokalipse.

“Pjesma ‘Kafana’ je nastala za vrijeme najstrožeg lockdown-a, kada zbog objektivnih okolnosti nismo bili u mogućnosti da sjedimo za šankovima u našim omiljenim ugostiteljskim objektimau. Bol i frustraciju uzrokovanu ovim hendikepom smo pretočili u emotivnu power-folk baladu – koja šalje jaku poruku o tome koliko nam je kafana, kao osnovna ćelija ljudskog društva, nedostajala tokom pandemije. Za ilustraciju ovog zastrašujućeg iskustva – jedino adekvatno rješenje je bio žanr horor filmova, a čak i ovako zastrašujuća ekranizacija nije ni do koljena stvarnom užasu koji smo osjećali”, kazali su članovi Dubioza Kolektiva.

Video spot je režirao Irfan Avdić, a za zastrašujuće uvjerljive maske zombija je bio zadužen Miroslav Lakobrija. U glavnim ulogama se osim članova Dubioza Kolektiva pojavljuju i Mario Drmać, Edis Bilić, Marko Šelić – Marčelo, Almir Kurt Kugla i Mona Muratović.

Related posts

Blagajska tekija očarava turiste: Zapis o blagajskoj tekiji iz 1664. godine

BHD Info Desk Administrator

Dr. Eldina Nizamić: Kako pušenje povećava rizik od obolijevanja od COVID-a 19?

BHD Info Desk Administrator

Ministar Nerin Dizdar: Dijaspora i povratnici će biti u fokusu nove Vlade FBiH

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment