Sport

Luka Garza moj izbor je Bosna i Hercegovina

Jedan od najtalentovanijih košarkaša današnjice, Luka Garza, odlučio je nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Odlični košarkaš koji sa mnogo uspjeha nastupa za Detroit Pistonse, koji su ga izabrali na ovogodišnjem draftu, u razgovoru za Novu BH, otkrio je kako završava potrebnu proceduru oko dobijanja državljanstva Bosne i Hercegovine i kada to bude gotovo, da će igrati za reprezentaciju naše zemlje.

Na pitanje gleda li utakmice reprezentacije BiH, košarkaš Detroita je odgovorio:

“Jesam i prije. Moj rođak Amar Alibegović je igrao za reprezentaciju. Jusuf Nurkić je neko s kim sam razgovarao još dok sam bio na koledžu, o tome da igram za BiH. Bio mi je velika podrška, odličan je. Jako sam uzbuđen jer ćemo u budućnosti udružiti snage i igrati zajedno”.

Također je istakao kako dolazi iz sportske porodice.

“Moj djed Refik Muftić je bio profesionalni fudbalski golman. Moja majka je igrala košarku, Šejla Garza, otac također na koledžu. Moj ujak je Teoman Alibegović, koji je igrao za reprezentaciju Slovenije, kao i za reprezentaciju bivše Jugoslavije. Moja tri rođaka igraju u Evropi, tako da je cijela moja porodica jako uspješna u sportu”.

BHDINFODESK

Related posts

Walsall: Poraz ženske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine

Bh. juniori dočekuju Albaniju: Učesnici Balkan Soccer Campova Vedad Kovač i Amer Habibović nalaze se spisku selekora Slavena Muse

BHD Info Desk Administrator

Bangor: Mlada reprenzentacija Bosne i Hercegovine ubjedljivo savladala selekciju Velsa

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment