BiH

Povodom tragične smrti sedam osoba u Brčkom: Dan žalosti u Federaciji BiH i Brčko distriktu

U Federaciji Bosne i Hercegovine i Brčko distriktu BiH danas je Dan žalosti zbog tragične smrti sedam osoba, koje su stradale u požaru u Brčkom. 

Vlada Federacije BiH je jučer na hitnoj, telefonski održanoj sjednici donijela Odluku o proglašenju 27. oktobra 2021. godine Danom žalosti u FBiH povodom ove tragedije.

Dan žalosti se obilježava obaveznim isticanjem zastave Bosne i Hercegovine na pola koplja, odnosno jarbola na zgradama Vlade Federacije BiH i institucija Federacije BiH.

Na Dan žalosti ne mogu biti održavani programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Medijske kuće na teritoriji Federacije BiH su dužne uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Kako je obrazloženo, Odluka je donesena radi izražavanja saučešća i suosjećanja s porodicama sedam žrtava tragično stradalih u Brčkom, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Prethodno je gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić donio odluku o proglašenju 27. oktobra 2021. godine Danom žalosti na području Brčko distrikta BiH, zbog tragične smrti sedam sugrađana.

Sedam osoba smrtno stradalo u požaru u Brčkom

Sedam osoba je smrtno stradalo, a više njih je povrijeđeno u požaru koji je zahvatio stambeni objekt u brčanskom naselju Suljagića sokak u Brčkom 23. oktobra, potvrdili su zvaničnici Distrikta Brčko.

“Na pedijatriju je primljeno sedam osoba, od tih sedam osoba šest je zadržano na liječenju. Jedna osoba je transpontovana za Tuzlu. Također, jedna osoba s opekotinama je zadržana na hirurgiji”, izjavio je Salih Ibrahimbegović, portparol Javne zdravstvene ustanove Brčko.

Portparolka Policije Brčko distrikta BiH Dževida Šadić Hukičević je u izjavi za FENA-u kazala da su u 6.20 sati zaprimili prijavu da u Sarajevskoj ulici gori kuća, nakon čega su jedinice Hitne pomoći i vatrogasne službe izašle na teren.

Prema nezvaničnim informacijama požar nije bio većeg intenziteta, a sumnja se da su povrede i smrtni ishodi rezultat trovanja ugljen-monoksidom, piše agencija FENA.

Related posts

Mostar: Skok sa Starog mosta u čast Dana nezavisnosti BiH

BHD Info Desk Administrator

Interpol: Raspisana potjernica za Miloradom Krunićem

BHD Info Desk Administrator

Bogićević izglasan za gradonačelnika Sarajeva ali danas neće doći na sjednicu Gradskog vijeća

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment