BiH dijaspora

KUD “Mladi biseri” iz Stuttgarta: Novogodišnji pokloni uručeni najmlađim članicama i članovima

U utorak, 14. 12. 2021. godine članovi i članice rukovodstva KUD-a “Mladi biseri” iz Stuttgarta organizovali su skromnu svečanost na kojoj su najmlađim članicama i članovima uručeni novogodišnji pokloni. Druženje članova i aktivista KUD-a “Mladi biseri” krunisano je radošću djece i željama za dobro zdravlje i nove aktivnosti u Novoj 2022. godini.

KUD Mladi biseri je nedavno, tačnije, u subotu, 20. novembra 2021. godine, u dupke punoj Turn und Versammlungshalle, u Degerlochu, pred više od 500 prisutnih, organizovalo manifestaciju „Domovini s ljubavlju“, tradicionalnu manifestaciju u povodu 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, kojom je obilježen ovaj važan datum iz historije Bosne i Hercegovine i godišnjica obnove njene državnosti.

KUD „Mladi biseri“ osnovano je prije 13 godina, a svake godine, tradicionalno organizuje dvije manifestacije povodom dva velika praznika Bosne i Hercegovine: 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine i 1. marta – Dana nezavisnosti naše domovine.

H.H.

Related posts

Chicago: “Friends of Prijedor”nastavlja svoju humanu misiju

Editor

Ugodno čitanje: Sabah list Sabora bošnjačkih asocijacija Hrvatske

BHD Info Desk Administrator

Bijeli golub ponovo (ne)leti 362: KOLUMNE, TURIZAM, KNJIGA, FABRIKA I ORAH

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment