BiH dijaspora

Salt Lake City: Samostalna izložba Sarajke Mirsade Busuladžić

banner

Tokom proteklog mjeseca, u američkom gradu Salt Lake Cityju, u organizaciji The Millcreek Arts Council i u saradnji s Millcreek bibliotekom predstavljena je izložba likovnih radova Sarajke Mirsade Busuladžić.

Ovo je njena prvo samostalna izložba, ovdje u Salt Lake City, mada je prvo predstavljanjeovdašnjoj javnosti bilo 2018. godine u sklopu zajedničke izložbe sa još dva lokalna slikara Russell Devis i Tina Winfrey u Michael Berry Galeriji. Na izložbi Mirsada je predstavila dvadesetak svojih likovnih radova koji su tokom tog perioda privukli pažnju ljubitelja slikarstva.

“Iako sam autsajder SLIKAR, ovdje me predstavljaju kao umjetnika, što sigurno lijepo zvuči, mada zainteresovanost ovdašnjih posjetilaca i lijepe kritike su ono što me ohrabruje da prezentiram svoje radove. Ova izložba nije bila prodajnog karaktera, pa ipak tri slike su dobile nove vlasnike. Tehnika tuš-akvarel sa sarajevskim motivima Baščaršija, Ferhadija i Vječna vatra kupljene su od strane američkih posjetilaca.” Za agenciju BHDINFODESK iz Birminghama, rekla je konceptualna umjetnica Mirsada Busuladžić.

Pripremio: Namik Alimajstorović / BHDINFODESK Birmingham

Related posts

Drugog juna Eurowings starta sa letom Köln -Sarajevo

Editor

KBSA pisao CIK-u: Mnogim bh. građanima u SAD-u i Kanadi oduzeto pravo da glasaju

Editor

Ambasador Mirza Hajrić uručio akreditivna pisma generalnoj guvernerki Novog Zelanda

Leave a Comment