Pogledi

IGK odgovorio Orbanu: Bošnjaci – bosanski muslimani su drevni, evropski narod

banner

Odgovor Orbanu: Bošnjaci – bosanski muslimani su drevni, evropski narod sa vlastitom i bogatorm historijom, kulturom, tradicijom, jezikom, narod koji je obogatio Evropu.

Viktor Orban je izjavio: “Izazov sa BiH je kako integrirati zemlju za dva miliona muslimana. U svakom slučaju, mi ćemo i dalje biti kapija čak i ako zapadne države članice EU još ne žele da uključe zemlje zapadnog Balkana”.
Ovakvu profašističku, anticivilizacijsku, neljudsku izjavu može dati samo onaj ko mrzi Bošnjake, bosanske muslimane, onaj ko negira njihov identitet, onaj ko negira državu Bih pa samim tim u Evropsku Uniju.

Podsječamo Orbane i njegove pristalice da su bosanski muslimani na početku drugog svjetskog rata u porobljenoj Evropi bili primjer, paradigma, univerzalne poruke svima u Evropi kako se u vremenu zla, razaranja, ubijanja i beščašća odgovara tom zlu odgovornošću, brigom i zaštitom drugog i slabijeg kroz više Rezolucija kojima se osudilo zlo Nezavisne Države Hrvatske. Iz tih Rezolucija Evropa je crpila poruku da se svako ugnjetavanje i gaženje ljudskih prava, u ma kojem vremenu, mora jasno i bezrezervno osuditi i da se ljudi ne smiju ni na koji način proganjati, ponižavati zbog razlika u boji kože, rase, spola, jezika i vjere. Rezolucije su Bošnjacima, ali i Evropi putokaz kako se svakom zlu valja suprotstaviti i pokazivati uvijek ljudsko lice po kome je svaki čovjek Božije stvorenje i brat.

Odbacujući navedene neljudske izjave tražimo od nadležnih bosanskohercegovačkih organa zabranu dolaska Orbana u Sarajevo 25. januara 2022.. On ne zaslužuje gostoprimstvo u BiH jer ga većina građana prezire.

Institut za istraživanje genocida Kanada

Related posts

Sprema li se izdaja države, lične ambicije i politički interes u F BiH ispred bitke za NSRS

BHD Info Desk Administrator

SVEN ALKALAJ PRED VIJEĆEM SIGURNOSTI UN-a : “Schmidt pokušava uvesti aparthejd, UNIŠTIO JE VLADAVINU PRAVA!”

Urednik BiH Info Desk

Institut za istraživanje genocida Kanada zatražio je od Twittera i YouTuba da zabrane negiranje genocida u Srebrenici

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment